za. feb 4th, 2023
Leestijd: 2 minuten

NetWitness,  een RSA® Group Business en wereldwijd vertrouwde leverancier van cyberbeveiligingstechnologieën en services voor een respons op incident, verwelkomt vandaag Ken Naumann als de nieuwe Chief Executive Officer.

“NetWitness is er al lang trots op dat het de grens heeft verlegd van uitgebreide detectie- en responsmogelijkheden, die steeds universeler worden, waarbij prioriteit wordt gegeven aan investeringen in detectie van bedreigingen”, aldus Rohit Ghai, CEO van RSA Group. “Met tientallen jaren ervaring in bedrijfstechnologie en cybersecurity brengt Ken de juiste mix van groei, strategie en zorgvuldigheid om NetWitness naar het volgende niveau te tillen.”

Naumann komt bij NetWitness vanuit AccessData, een leverancier van digitale forensische onderzoekstechnologie, waar hij als CEO de groei van het bedrijf leidde. Onder zijn leiding werd AccessData een van de wereldleiders in data forensics voordat het uiteindelijk werd overgenomen door Exterro. Gedurende zijn 25-jarige carrière is Naumann CEO geweest van een mix van publieke, private-equity en venture-gesteunde bedrijven, voornamelijk gericht op social media compliance en informatiebeveiliging. Naumann heeft ook leidinggevende functies bekleed bij snelgroeiende bedrijven op het gebied van kwetsbaarheidsbeoordeling en respons op incidenten, waaronder Guidance Software, dat nu deel uitmaakt van OpenText, en BindView, dat later werd overgenomen door Symantec.

“NetWitness is de wereldwijde infosec-gemeenschap al tientallen jaren van dienst en bereikt grote complexe ondernemingen en overheidsinstellingen. De focus van het bedrijf ligt op het versterken van netwerk-, endpoint- en logboekanalyses in elke computeromgeving”, aldus Naumann. “Ik ben enthousiast om deel uit te maken van deze reis en onze oplossingen te innoveren om intelligenter, meer geautomatiseerd en toegankelijker te worden in de cloud.”

NetWitness begon als een door de overheid gesponsord onderzoeksproject om netwerkpakketten te inspecteren op cyberbedreigingen en hulpmiddelen om deze te detecteren en erop te reageren. Sindsdien is de technologie voortdurend geëvolueerd en geïnnoveerd om de meest complexe aanvallen van vandaag het hoofd te bieden. NetWitness beschikt nu over volledig geïntegreerde componenten voor netwerk-, log-, endpoint- en IoT-detectie en -respons. Met zijn lange geschiedenis en wereldwijde aanwezigheid integreert NetWitness XDR direct met ‘s werelds belangrijkste en wijdverspreide tools, evenals met vele gespecialiseerde en industriespecifieke oplossingen.

Kijk voor meer informatie op  netwitness.com

Door Redactie