za. feb 4th, 2023
Leestijd: 2 minuten

[Foto van links naar rechts: Emily Jeffries, Sabine Fischer, Floris van Heijst]

Ervaren digitaliseringsexperts en -strategen helpen Macaw bij het uitvoeren van de groeistrategie

De digitale dienstverlener Macaw kondigt vandaag zijn raad van commissarissen aan. De raad bestaat uit voorzitster Sabine Fischer en de leden Floris van Heijst en Emily Jeffries. Zij zullen de uitvoer van de bedrijfsactiviteiten en de groeistrategie ondersteunen en het management van Macaw adviseren.

 Sabine Fischer was meer dan zeven jaar lid van de raad van bestuur van Aareon AG, een van Europa’s toonaangevende Software-as-a-Service aanbieders van ERP-systemen en digitale oplossingen voor de vastgoedsector. Zij was tevens lid van de raad van commissarissen van Aareon Nederland, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Fischer heeft uitgebreide internationale ervaring met bedrijfstransformaties en post-fusie integratie, alsook met de succesvolle implementatie van digitaliserings- en groeistrategieën op directie- en bestuursniveau.

Floris van Heijst is vicepresident voor de DACH-regio bij Alight Solutions, een toonaangevende aanbieder van cloud-gebaseerde HCM- en (managed) payroll-oplossingen. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de IT-sector en werkte bij diverse internationale softwarebedrijven. Voor Microsoft in Duitsland was hij verantwoordelijk als general manager voor midmarket, Dynamics en partners. Vóór zijn twaalf jaar bij Microsoft was hij onder andere country manager bij Peoplesoft (nu Oracle) en Sybase (nu SAP). Naast zijn uitgebreide SaaS- en cloudexpertise is hij een internationaal ervaren leider en expert in het implementeren van groei- en go-to-market-strategieën.

 Emily Jeffries is partner bij Avedon Capital Partners, een private equity investeerder in kleine tot middelgrote bedrijven in de Benelux en Duitsland, en sinds februari 2021 een investeerder in Macaw. Zij heeft uitgebreide internationale ervaring met strategische projecten door haar werk bij McKinsey & Company en Avedon. Zij richt zich op investeringskansen met een hoog potentieel en heeft een succesvol track record in fusie- en overnameprojecten. Jeffries behaalde een MSc-graad in wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam en een MBA aan de Universiteit van Oxford.

Ervaring en expertise
Bij de samenstelling van de raad van commissarissen speelden, naast de kennisgerelateerde eisen voor individuele leden, de volgende vaardigheden en ervaring een rol:

– Ruime ervaring op het gebied van digitale transformatie.

– Brede expertise in IT-technologie, van data tot beveiliging.

– Brede expertise in creatieve en digitale marketingdiensten.

– Ervaring met de ontwikkeling en het motiveren van werknemers.

Van de leden wordt verwacht dat zij Macaw steunen bij de tenuitvoerlegging van de Macaw 25-groeistrategie, met als doel het bedrijf te positioneren tussen toonaangevende Europese bedrijven.

DACH-regio en Nederland
Macaw is gevestigd in Nederland, Duitsland en Litouwen. De leden van de raad van commissarissen zijn verspreid over de DACH-regio en Nederland. Jeffries is gevestigd in Amsterdam, Van Heijst, die geboren en getogen is in Nederland, woont sinds 20 jaar in Zwitserland en Fischer in Duitsland.

Belangrijke stap voor onze groeiambitie
“De vorming van de raad van commissarissen is een volgende belangrijke stap in het realiseren van onze groeidoelstellingen”, benadrukt William van der Pijl, CEO van Macaw. “De onafhankelijke en externe zienswijze van elk lid van de raad van commissarissen, samen met de uitgebreide ervaring bij internationale IT-bedrijven, de hoge staat van dienst, de kennis evenals de contacten, zijn voor ons van grote waarde. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en een verdere diversificatie van ons managementteam.”

Door Redactie