za. feb 4th, 2023
Leestijd: 2 minuten

Via een interactieve plattegrond kunnen werknemers vooraf een werkplek reserveren en personaliseren

Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM) lanceert Workspace Reservation. Hiermee kunnen hybride teams kantoorwerkplekken reserveren, zien welke collega’s op kantoor werken en aanbevelingen ontvangen voor de beste werkplek om te reserveren. Workspace Reservation is vanaf eind juli beschikbaar.

Wereldwijd omarmen organisaties en werknemers hybride werk. Volgens een recente Zoom-enquête in samenwerking met Momentive geeft inmiddels 55% van de werknemers op afstand de voorkeur aan een hybride werkmodel, waarin ze zowel thuis als op kantoor werken. Dit betekent ook dat het perspectief op ‘het kantoor’ verandert, en dat organisaties kantoren en werkplekken zullen moeten uitrusten met flexibele oplossingen die hybride teams ondersteunen en de ‘afstand’ tussen kantoor en externe werkplek verkleinen. Workspace Reservation is hier een onderdeel van.

Deze nieuwste toevoeging aan het platform geeft teams de mogelijkheid om vooraf kantoorwerkplekken te reserveren, te zien wie er nog meer van plan is om te komen en aanbevelingen te krijgen over waar ze kun zitten. Dit laatste is bijvoorbeeld gebaseerd op hun ingestelde voorkeuren of op basis van andere collega’s met wie ze veel samenwerken. Persoonlijke instellingen worden daarna toegepast op de gereserveerde werkplek.

Sommige van de bètaklanten gebruiken Workspace Reservation daarnaast om vooraf een parkeerplaats te reserveren.

Voordelen voor hybride teams:

  • Flexibele hotdesking: Kies de tijd en duur van je reservering, of het maar een paar uur betreft of een hele dag.
  • On-demand werkplek boeken: Reserveer ruimtes bij aankomst op kantoor via een app, een kiosk bij de receptie, een paneel buiten een Zoom Room of rechtstreeks bij een werkruimte.
  • Intuïtieve gebruikservaring: Boekingen verlopen via het gebruiksvriendelijke Zoom-platform voor een consistente ervaring.

Voordelen voor systeembeheerders:

  • Een gestroomlijnd proces: Upload eenvoudig kantoorplattegronden en zitplaatsen vanuit het admin-portaal.
  • Versimpeld ruimtebeheer: Voeg printbare QR-codes toe aan werkruimten om ruimtes in een handomdraai reserveerbaar te maken.
  • Werkplekoptimalisatie met analytics: Gebruik data uit Workspace Reservation om meer inzicht te krijgen in hoe teams werkruimtes gebruiken en zo werkplekken te optimaliseren.

Workspace Reservation is te gebruiken als Zoom App in de desktop client of via browsers en maakt reserveringen mogelijk voor onder meer Zoom Rooms, Zoom Phone Appliances, werkdesks en vergaderruimtes.

Meer informatie hierover is te vinden in het blog van Zoom.

Bekijk ook de video om Workspace Reservation in gebruik te zien

 

Door Redactie