zo. feb 25th, 2024
Leestijd: 3 minuten

“Het is een kwestie van begrijpen wat de klant doet en daar op een eerlijke en professionele wijze dienstverlening aan koppelen”, vertelt Bernhard Dam, directeur Veenendaal over een kernkwaliteit van Carthago ICT. Het bedrijf, dat vorig jaar haar 20-jarige bestaan vierde,  is specialist in software ontwikkeling, software security en Cloud.

Tekst: Paul de Jager | Fotografie: Annemarie Bakker | Artikel uit De ZAKENMARKT september 2020.

Drie jaar geleden streek Carthago ICT – vanuit de vestiging in Hengelo (Ov)- neer in Veenendaal. Eerst in VONK360 en toen het daar uit zijn jasje groeide, in een nieuwe locatie aan het Landjuweel. Vanuit deze vestiging bedient het bedrijf niet alleen Veenendaal en omstreken maar het hele midden, westen en een deel van Zuid-Nederland. “Qua zaken doen werken we dus breder dan de regio Veenendaal. Maar we vinden het belangrijk om lokaal samen te werken en de verbinding te zoeken, onder andere door onze rol binnen ICT Valley en de BOV (Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal). Daar waar het kan, zoeken we elkaar op”, zegt Bernhard Dam.

Software ontwikkeling

Bernhard Dam onderscheidt drie werkvelden van Carthago ICT: softwareontwikkeling, software security en Cloud. Over softwareontwikkeling vertelt hij: “Wij bouwen software voor onze klanten. Dat gaat van kleinschalig, zoals het koppelen van applicaties, tot het bouwen van complete systemen. Het bijzondere is dat we dat doen voor een enorme diversiteit aan bedrijven, van groot (Corporate) tot kleiner (MKB) en verspreid over vrijwel alle branches.  Wij zijn specialist in .NET en JAVA en uiteraard de front-end frameworks zoals Angular en React. Onze medewerkers werken full stack, met brede kennis van tooling, technieken en programmeertalen. Zoals het ontwerpen en bouwen van webapplicaties, front-end & back-end oplossingen en testen van ontwikkelde software”.

Meedenken en slimme software ontwikkelen die onze opdrachtgevers écht vooruit helpt.

De specialisten van Carthago werken voor opdrachtgevers die qua technische omgeving vooruitstrevend denken en bij bedrijven die wat behoudender zijn. Het is zaak om goed aan te sluiten bij het adaptieve vermogen van een organisatie. Welke oplossing is passend en welke kennis is al aanwezig bij de opdrachtgever? Bernhard Dam formuleert vervolgvragen: “Wat willen onze klanten bereiken, welke ambities leven er? Welke techniek is daarbij nodig en hoe passen we die toe? Al die vragen inventariseren we alvorens te gaan bouwen, implementeren en – beheren. Dat hele traject, van advies, uitvoering tot beheer, verzorgen we, passend bij de cultuur en het ambitieniveau van de klant”.

Omzetgroei

Soms is al op eenvoudige wijze winst te boeken voor de klant. Zo wist Carthago data te ontsluiten uit diverse applicaties, deze te koppelen en te presenteren waardoor er beter én realtime inzicht ontstond in de actuele voorraden. In het verlengde daarvan was veel beter voorraadbeheer mogelijk en werd er meer uit voorraad verkocht. Daarmee vergrootte het bedrijf de omzet met maar liefst 30 procent.  Bernhard Dam: “We werken graag binnen het primaire bedrijfsproces van onze klanten. Door ons daarin te verdiepen, kunnen we meedenken en slimme software ontwikkelen die onze opdrachtgevers echt vooruit helpen”.

Onze inhuur is enorm flexibel; de klant neemt precies af wat hij nodig heeft.

Veiligheid Software

“Software security wordt steeds belangrijker”, weet Bernhard Dam, “Organisaties hebben hun cybersecurity vrij goed op orde. Een blinde vlek is vaak de veiligheid van de maatwerksoftware die, soms al jaren, aanwezig is. Carthago is specialist in security testen en met name in code analyses. Wij brengen de kwetsbaarheiden in kaart, geven aan hoe deze op te lossen en geven een algeheel advies inclusief de bijbehorende risicoanalyse. Tevens assisteren wij desgewenst bij het structureren, optimaliseren en het veiliger maken van het software ontwikkelproces. Carthago ICT verzorgt ook security tests voor andere software bedrijven. Die willen onafhankelijk hun software innovaties laten controleren op veiligheid. We merken dat deze dienstverlening interessant is voor tal van software bedrijven die zich onder andere in en rond Veenendaal hebben gevestigd”.

Cloud

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de Cloud. Deze transitie biedt volop voordelen, is soms best uitdagend en gaat veel verder dan alleen de IT afdeling. “Het brengt vaak ook een cultuurverandering met zich mee. Carthago helpt bij het ontwikkelen van de strategie die daarbij past en bij de realisatie ervan”, zegt Bernhard Dam. Carthago ondersteunt opdrachtgevers om meer vanuit de Cloud te werken en werkt aan diverse (grote) opdrachten. Waarbij de kennis van Carthago van de cloudplatforms zoals Azure (Microsoft) en AWS (Amazon) veel gevraagd is.

Carthago ICT verzorgt software audits om de veiligheidsrisico’s in kaart te brengen.

Flexibele Schil op maat

Naast de projecten die Carthago voor haar klanten uitvoert is er veel flexibiliteit bij het inhuren van expertise. Bernhard Dam: “Er wordt in Nederland veel gesproken over een flexibele schil, waarmee de tijdelijk in te huren arbeidskrachten bedoeld wordt. Maar bedrijven hebben steeds meer behoefte aan een flexibele schil die ook écht flexibel en op maat is. Wij bieden opdrachtgevers de mogelijkheid om expertise in te huren precies voor de gewenste hoeveelheid. Carthago zorgt dat de mensen ingewerkt zijn en klanten nemen af wat nodig is. Zo is het niet meer nodig full time mensen in te zetten en bespaart dit veel. Wel staat er een volledig bedrijf achter waardoor brede expertise beschikbaar is (van architectuur tot implementatie)”.

 

Door Redactie