vr. jun 21st, 2024
Leestijd: 2 minuten

Gids deelt best practices en opkomende technologieën om de industrie vooruit te helpen naar ‘net zero’-activiteiten

Breda Vertiv (NYSE: VRT), een wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, heeft vandaag de Guide to Data Center Sustainability uitgebracht. Dit is een online hulpmiddel voor eigenaren en exploitanten van datacenters die de milieu-impact van hun faciliteiten willen verminderen.

Volgens een rapport van het International Energy Agency zijn datacenters goed voor ongeveer één procent van de wereldwijde vraag naar elektriciteit. Ook blijkt hieruit dat de industrie in staat was de impact van de capaciteitsgroei op het totale energiegebruik vóór 2020 te beperken door de operationele efficiëntie te verbeteren. In 2020 steeg het wereldwijde internetverkeer met meer dan veertig procent, en Market Intelligence voorspelt een samengestelde jaarlijkse groei van dertien procent in de bouw van datacenters in de komende vijf jaar. Die trend, in combinatie met een grotere focus op het verminderen van de broeikasgasemissies en het waterverbruik, heeft ertoe geleid dat sommige datacenters op zoek zijn gegaan naar nieuwe oplossingen. Bijvoorbeeld oplossingen die de capaciteit van apparatuur beter benutten, waterintensieve koeltechnologieën uitfaseren en de afhankelijkheid van fossiele energiebronnen verminderen.

“We zien dat datacenters in de hele sector de impact van hun activiteiten op het milieu dringend moeten terugdringen. De Guide to Data Center Sustainability is ontworpen om hen daarbij te helpen”, zegt TJ Faze, head of ESG strategy & engagement bij Vertiv. “De focus op operationele efficiëntie heeft aanzienlijke verbeteringen mogelijk gemaakt. Nu zijn er nieuwe strategieën en intelligentere systemen vereist om emissies en het watergebruik verder terug te dringen naarmate de industrie blijft groeien. Als leverancier van infrastructuuroplossingen voor ondernemingen, colocatie- en cloudproviders is Vertiv in de juiste positie om best practices en nieuwe ontwikkelingen in deze sectoren te delen.”

De Vertiv Guide to Data Center Sustainability biedt exploitanten diverse richtlijnen:

  • De business case voor het verminderen van de impact op het milieu
  • Hoe datacenterinfrastructuur en aanvullende technologieën zich ontwikkelen om een hoger en toenemend gebruik van hernieuwbare energie te ondersteunen
  • Middelen, kaders en meetmethoden voor het implementeren en meten van duurzaamheidsinitiatieven
  • Best practices voor het ontwerpen en exploiteren van datacenters met een lage impact

De beweging naar meer duurzaamheid van de industrie werd geleid door grote hyperscalers die doelen hebben gesteld om tegen het einde van dit decennium CO2-neutraal of -negatief te worden. Deze organisaties nemen het voortouw bij het ontwikkelen van technologieën die deze doelen ondersteunen en het opstellen van een routekaart voor de rest van de industrie. Veel colocatieproviders stappen ook over op CO2-neutrale en waterbesparende activiteiten om te profiteren van de marktvraag naar datacenterdiensten die de milieudoelstellingen van hun zakelijke klanten ondersteunen. Bedrijven moeten ook de impact van hun on-premise datacenters aanpakken om die doelen te ondersteunen.

“Alleen al in Europa hebben meer dan 25 Europese cloud- en datacenterexploitanten en zeventien andere brancheorganisaties een overeenkomst ondertekend om hun faciliteiten tegen 2030 CO2-neutraal te maken via honderd procent hernieuwbare energiebronnen”, zegt Karsten Winther, bestuursvoorzitter voor de regio EMEA bij Vertiv. “Dit is alleen haalbaar als organisaties nieuwe strategieën en innovatieve systemen implementeren die het verbruik van fossiele hulpbronnen verminderen. Dankzij onze gids, in combinatie met onze jarenlange ervaring in het leveren van infrastructuuroplossingen, kunnen we best practices en nieuwe innovaties uit de gehele industrie met deze datacenters delen. Daarnaast kunnen we hen helpen de ecologische voetafdruk van hun faciliteiten te verminderen. Niet alleen in Europa, maar over de hele wereld.”

De Vertiv Guide to Data Center Sustainability is beschikbaar op Vertiv.com.

Door Redactie