za. feb 4th, 2023
Leestijd: 2 minuten

TomTom’s Maps Platform combineert eigen data en de basiskaart van Overture om commerciële toepassingen van Automotive en Enterprise klanten te ondersteunen

TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van geolocatietechnologie, richt samen met Amazon Web Services (AWS), Meta en Microsoft de Overture Maps Foundation op. Deze samenwerking, onder leiding van de Linux Foundation, heeft als doel om interoperabele open kaartdata te ontwikkelen, zodat data door iedereen zonder beperking met elkaar kunnen worden uitgewisseld.

Kaartdata ondersteunen steeds meer toepassingen en de vereisten voor kaarten worden ook steeds hoger; bijvoorbeeld wanneer het gaat om de inhoud, volledigheid, nauwkeurigheid en actualiteit. Om aan deze eisen te voldoen, moeten middelen worden gebundeld en een wereldwijde standaard voor kaarten worden gecreëerd. De Overture Maps Foundation wil daarom een referentiesysteem voor instanties en een gestructureerd dataschema ontwikkelen. Op deze manier kan de stichting een ecosysteem bouwen waarin gebruikers en participanten op een efficiënte manier data kunnen delen.

Samenbrengen van geografische informatie 
“Gezamenlijk kaarten maken staat centraal in de strategie van TomTom. Met de Overture Maps Foundation kunnen we onze doelen versnellen”, aldus Harold Goddijn, CEO van TomTom. “De standaardisatie en interoperabele basiskaart van Overture zijn essentieel voor het samenbrengen van geografische informatie wereldwijd. TomTom’s Maps Platform gaat de data van de Overture basiskaart, TomTom’s eigen data en data van andere partijen samenbrengen in een geïntegreerd en kwalitatief product dat veeleisende toepassingen ondersteunt, waaronder geavanceerde navigatie, search en geautomatiseerd rijden.”

Snelle integratie 
Klanten van TomTom die gebruikmaken van TomTom’s nieuwe Maps Platform profiteren van snelle integratie en kwaliteitscontrole van kaartgegevens, en van een breed aanbod aan online diensten, waaronder kaartvisualisatie, search, routing, navigatie, verkeersinformatie en TomTom’s digitale cockpit voor autofabrikanten. TomTom’s next generation platform is ontworpen met de doelstelling van de Overture Maps Foundation in het achterhoofd. TomTom zal zijn kennis en inzichten delen om een open ecosysteem rond gezamenlijk kaarten maken te bevorderen.

Overture verwacht zijn eerste data in de eerste helft van 2023 vrij te geven. Hoewel Overture is opgericht door AWS, Meta, Microsoft en TomTom, is het doel de deelname en bijdragen uit te breiden met meer organisaties, waaronder dienstverleners en overheidsorganisaties

Door Redactie