vr. jun 21st, 2024
Leestijd: 3 minuten

SAP SE kondigt Joule aan. Deze generatieve AI-copiloot verandert de manier waarop bedrijven werken door slimme inzichten te bieden.

Joule haalt deze inzichten uit SAP’s oplossingen en externe bronnen en deelt ze proactief en met de juiste context.

De AI-assistent transformeert de SAP-gebruikerservaring volledig. Het is alsof je rechtstreeks met je slimste collega praat. Je kunt eenvoudig een vraag stellen of in gewone taal problemen uitleggen, en dan krijg je slimme antwoorden. Joule haalt deze antwoorden uit een enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens uit het hele SAP-portfolio en uit externe bronnen, en behoudt daarbij de context.

Stel je bijvoorbeeld een fabrikant voor die Joule vraagt om te helpen bij het verkrijgen van een beter begrip van de verkoopprestaties. Joule kan onderpresterende regio’s identificeren, koppelen aan andere gegevenssets die een probleem in de supplychain onthullen, en automatisch verbinding maken met het supplychainsysteem om potentiële oplossingen aan te bieden voor beoordeling door de fabrikant. Joule zal voortdurend nieuwe scenario’s leveren voor alle SAP-oplossingen. In HR zal het bijvoorbeeld helpen bij het schrijven van onbevooroordeelde functieomschrijvingen en het genereren van relevante interviewvragen.

Betere resultaten met Joule
Joule wordt geïntegreerd in het SAP Business Technology Platform en in SAP-applicaties van HR tot finance, supplychain, procurement en customer experience. Door op een veilige en compliant manier snel complexe netwerken van geïsoleerde bedrijfsgegevens te doorzoeken en context te bieden om duidelijke inzichten te presenteren, verbetert Joule de productiviteit en de zakelijke resultaten. Joule staat daarmee in lijn met de bewezen staat van dienst van SAP op het gebied van baanbrekende technologie die daadwerkelijke resultaten oplevert.

“Met bijna 300 miljoen zakelijke gebruikers over de hele wereld die regelmatig met SAP-cloudoplossingen werken, heeft Joule de kracht om de manier waarop bedrijven en mensen werken te herdefiniëren”, zegt Christian Klein, CEO en lid van de Executive Board van SAP SE. “Joule maakt gebruik van SAP’s unieke positie op het snijvlak van business en technologie en bouwt voort op de relevante, betrouwbare en verantwoordelijke benadering van Business AI die we hebben ontwikkeld. Joule weet niet alleen wat je zegt, maar ook wat je bedoelt.”

“Nu generatieve AI de initiële hype achter zich laat, begint het werk om meetbare return on investment te garanderen”, zegt Phil Carter, Group Vice President, Worldwide Thought Leadership Research, IDC. “SAP begrijpt dat generatieve AI uiteindelijk deel zal uitmaken van het dagelijks leven en werk, en neemt de tijd om een zakelijke copiloot te bouwen die zich richt op het genereren van antwoorden op basis van scenario’s uit de echte wereld – en om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat het ook verantwoord is.”

AI-ecosysteem van de toekomst
Joule zal later dit jaar beschikbaar zijn bij SAP SuccessFactors-oplossingen en SAP Start, en begin volgend jaar bij SAP S/4HANA Cloud, public edition. SAP Customer Experience en SAP Ariba-oplossingen, samen met het SAP Business Technology Platform, volgen met veel andere updates in het hele SAP-portfolio die worden aangekondigd tijdens SuccessConnect op 2-4 oktober, SAP Spend Connect Live op 9-11 oktober, SAP Customer Experience Live op 25 oktober en SAP TechEd op 2-3 november.

Joule bouwt voort op en verbetert SAP’s bestaande Business AI-aanbod. Meer dan 26.000 SAP-cloudklanten hebben toegang tot SAP Business AI in meerdere scenario’s en tot partneroplossingen.

SAP’s alomvattende strategie om een zakelijk AI-ecosysteem van de toekomst op te bouwen, omvat ook directe investeringen, zoals de investeringen die in juli werden aangekondigd met Aleph Alpha, Anthropic en Cohere, en samenwerkingsverbanden met derden, waaronder Microsoft, Google Cloud en IBM, die in mei werden aangekondigd. Sapphire Ventures LLC, een wereldwijd software-investeringsbedrijf, wordt gesteund door SAP en besteedt meer dan US$ 1 miljard aan de financiering van start-ups op het gebied van AI-technologie voor bedrijven.

 

Door Redactie