vr. jun 21st, 2024
Leestijd: 3 minuten

Doormiddel van één gedeelde storage pool, uniform policy-beheer en VM-geïntegreerde storage management mogelijkheden kunnen klanten met FlashArray hun storage TCO tot 58% verlagen

Pure Storage kondigt de beschikbaarheid aan van File Services for FlashArray, een storage service die organisaties native block- en file services biedt vanuit één gedeelde storage pool. Pure Storage biedt hiermee de flexibiliteit en efficiëntie die al lang beloofd wordt voor gecombineerde (‘unified’) block en file storage arrays, met een oplossing die volledig is ontwikkeld met het oog op een uniforme aanpak.

Waarom is dit belangrijk?

Verouderde multi-protocol block- en filestorage oplossingen bestaan al tientallen jaren. Echter, deze producten leverden niet de flexibiliteit en efficiëntie die beloofd worden door unified arrays. In eerste instantie werden deze oplossingen gebouwd voor blocks of files en werden simpelweg nieuwe protocollen toegevoegd, waardoor het beheer steeds complexer werd. Pure Storage levert nu een moderne architectuur waarin block en file beide ‘native’ services zijn en niet lijden onder de tekortkomingen van de verouderde platforms.

Enkele belangrijke kenmerken:

Pure Storage levert als eerste een unified block- en fileplatform dat volledig is gebouwd met gelijkwaardigheid als doel. Een flexibele, gedeelde storagepool maakt het vooraf plannen van de groei van storage overbodig. Daarnaast wordt de tijd die nodig is voor beheer drastisch gereduceerd door een uniform systeem voor beleidsbeheer. Dankzij een unified storage-architectuur kunnen klanten profiteren van native block- en file services die rechtstreeks file, block en VM’s ondersteunen. Het gebruik van een uniform platform voor block- en file storage levert volgens de toonaangevende marktanalist Enterprise Strategy Group (ESG) over een periode van drie jaar naar schatting een vermindering op van 62% van de beheertijd en een tot 58% betere TCO.

Het FlashArray Unified Block and File Platform biedt:

  • Gedeelde storage pool: Pure Storage levert een flexibele, gedeelde storagepool die een einde maakt aan de complexiteit die gepaard gaat met datagroei op verouderde unified arrays. Voorheen moesten beheerders elke update en elk verzoek voor storage vooraf plannen. Nu kunnen ze simpelweg gebruiken wat ze nodig hebben op het gebied van block en file, waarbij de opslagcapaciteit ‘on the fly’ kan worden uitgebreid, zonder onderbrekingen en met ondersteuning van onbeperkte bestandsgroottes.
  • Uniform policy-beheer: Pure Storage maakt een einde aan het complexe beheer dat nodig is bij verouderde storageplatforms. Hiermee kunnen beheerders nauwkeurig specifieke storage services beheren die ze willen uitrollen en controleren. Ook kunnen beheerders hiermee alle benodigde taken snel leren en toepassen op zowel block als file.
  • ‘VM-aware’ storage-mogelijkheden: Pure Storage heeft VM-geïntegreerde storage geïntroduceerd, dat meer inzicht biedt in de granulariteit van de virtuele machine. Het granulaire inzicht en beheer dat Pure Storage al biedt voor file is met VM-geïntegreerde storage nu ook beschikbaar voor virtuele machines op file opslag. Beheerders kunnen rechtstreeks VM’s op FlashArray beheren, inclusief statistieken op VM-niveau, snapshots, quota’s en beleidsregels.
  • Uitgebreide ondersteuning voor veel voorkomende use cases: Pure Storage ondersteunt alle veel voorkomende use cases, waaronder VMware en NFS data stores, gebruikersmappen en -profielen, content repositories, databescherming en back-up.

“Nu ons totale datavolume in een hoog tempo groeit, zagen we het belang in van modernisering en consolidatie van onze storage-infrastructuur, zodat we onze IT-middelen beter kunnen benutten. Met Pure Storage’s FlashArray File Services kunnen we de complexiteit van storage verminderen door het verwijderen van data silo’s en -verspilling, zonder dat dit ten koste gaat van de algehele prestaties of efficiëntie. In feite hebben we met Pure het aantal opslagunits in ons datacenter met meer dan 75% kunnen verminderen. We hebben technologische barrières weggenomen en kunnen meer tijd besteden aan innovaties voor klanten, terwijl we aanzienlijke kostenbesparingen hebben bereikt en onze investeringen beter kunnen beschermen”, zegt Francesco Corba, IT Infrastructuur Manager bij het Italiaanse ziekenhuis Ospedale Pederzoli.

“Naarmate data groeien, proberen organisaties steeds meer uit deze data te halen om voortdurend te kunnen blijven innoveren en tegelijkertijd de kosten voor het beheer te verlagen. Het verminderen van het aantal punten dat beheerd moet worden vereenvoudigt storage operaties en verhoogt tegelijkertijd de waarde van de investering. Echter, de daadwerkelijke waarde ontstaat wanneer block- en file storage resources worden verenigd op één platform, zonder dat de ene service ten koste gaat van de andere. Aan de hand van klantinterviews, product walkthroughs en op basis van onze brede inzichten in de storage-industrie hebben we vastgesteld dat Unified all-flash block en file storage van Pure Storage de beheercomplexiteit van om block en file workloads met 62% vermindert en een tot 58% lagere TCO biedt”, zegt Aviv Kaufmann, Practice Director en Principal Economic Validation Analyst Enterprise Strategy Group.

“De markt voor ‘legacy’ unified storage wordt geremd door het gebrek aan flexibiliteit en de hoge kosten van oude architecturen die soms decennia oud zijn. Het is tijd voor een nieuwe aanpak en we zijn dan ook trots dat we het eerste echte unified block en file storage platform kunnen introduceren. Het is specifiek ontwikkeld met het oog op eenvoud en groeit met klanten mee,” zegt Shawn Hansen, Vice President & General Manager, FlashArray bij Pure Storage.

Meer informatie:

 

Door Redactie