za. feb 24th, 2024
Leestijd: 2 minuten

NLSecure[ID] – hét security-event van Nederland – gaat het 5e jaar in. Tijdens de lustrumeditie op 30 januari blikt KPN samen met bekende securityexperts terug op die periode. Hoeveel vooruitgang hebben we als securitycommunity daadwerkelijk geboekt? Het thema is dan ook ‘Let’s talk about… Progress!’.

Kennisdeling is cruciaal om Nederland veiliger te maken. KPN organiseert daarom alweer voor de 8e keer NLSecure[ID], het evenement dat de gehele Nederlandse securitycommunity bij elkaar brengt. NLSecure[ID] is zoals altijd online te volgen, maar dit keer ook fysiek bij te wonen in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.

Maatregelen ter discussie

Tijdens de liveshow staat de vraag centraal of de acties van de BV Nederland en de overheid voor betere cyberveiligheid echt tot vooruitgang hebben geleid. “We dagen de deelnemers uit om kritisch na te denken over de effectiviteit van de huidige beveiligingsmaatregelen”, zegt Erno Doorenspleet, Vice President Security Strategy bij KPN.

“Dat doen we uiteraard met als doel om van elkaars bevindingen te leren”, vult Vladimir Cibic, CISO van KPN aan. “Wat is er nodig om Nederland cyberweerbaarder te maken? Dat is een ontdekkingstocht die we alleen samen af kunnen leggen. Het delen van kennis over digitalisering en cybersecurity is hierbij essentieel.”

Topsprekers

Aan de lustrumeditie werken onder anderen de volgende experts mee:

  • Bas Dunnebier – Hoofd Unit WeerbaarheidAIVD

Bas is het hoofd van de unit Weerbaarheid van de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst). Deze unit draagt bij aan het vergroten van het bewustzijn over bekende en onbekende dreigingen (zowel fysiek als digitaal) en de versterking van de weerbaarheid van de Nederlandse overheid, het Rijksdomein, de vitale sectoren en de topsectoren van het bedrijfsleven.

  • Sjoerd Bakker – CEO & Co-owner Ticketcounter

Sjoerd heeft met Ticketcounter te maken gehad met datadiefstal en deelt zijn learnings tijdens een keynote. Bakker richt zich met Ticketcounter op de verkoop en controle van toegangsbewijzen. Zijn bedrijf is een van de marktleiders in Nederland voor het verzorgen van toegang voor events, musea, pret- en dierenparken met klanten als Keukenhof, Burgers’ Zoo en Duinrell.

  • Noortje Henrichs – Teamleider CTI & Dreigingsanalyse NCSC

Noortjes missie is om partners, instellingen en organisaties een compleet beeld van het nationale dreigingslandschap te bieden, dat technische informatie combineert met tactische context (en vice versa).

  • dr. Bibi van den Berg – Hoogleraar Cybersecurity Governance Universiteit Leiden

Bibi doet onderzoek naar en geeft onderwijs over cybersecurity, veiligheid, regulering van technologie en privacy. Daarnaast is zij onder andere lid van de Cyber Security Raad die het kabinet adviseert op het gebied van cybersecurity in Nederland.

  • Martijn Dekker – CISO ABN AMRO

Martijn is als CISO verantwoordelijk voor het definiëren, implementeren en bewaken van de informatiebeveiligingsstrategie van ABN AMRO wereldwijd. Dit omvat onder meer identity & access management, security operations en fraudepreventie.

Exclusief programma

Alle sprekers gaan tijdens de liveshow in gesprek met experts van KPN. Dat zijn Vladimir Cibic (CISO), Tamara Oosterman (EVP Service Quality Center) en Erno Doorenspleet. Naast de liveshow is er ook weer een gevarieerd aanbod aan inhoudelijke on-demand talks. De onderwerpen spreken een breed security-minded publiek aan, van ethische hackers tot CISO’s.
Wil je fysiek aanwezig zijn bij NLSecure[ID] in Nieuwegein? Geef dit dan door tijdens het aanmelden. Er is ruimte voor circa 500 gasten.

Deelname is gratis

KPN ziet het als een belangrijke taak om heel Nederland bewust te maken van de laatste securityontwikkelingen. Daarom is NLSecure[ID] voor iedereen gratis. Het event is te volgen via een speciaal ontwikkeld online platform dat interactie mogelijk maakt. Deelnemers kunnen hier ook terecht voor andere informatieve securitycontent.

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link.

 

Door Redactie