vr. sep 29th, 2023
Leestijd: 3 minuten

Met Platform Single Sign-on bieden Jamf en Okta snelle, veilige en gestroomlijnde authenticatie tijdens onboarding en bij het werken op Mac

Jamf ondersteunt nu Platform Single Sign-On (SSO) met Okta. Jamf Connect is sinds 2018 een belangrijke oplossing voor organisaties die cloud identiteit op de Mac willen gebruiken voor het inrichten en configureren van accounts. Klanten van Okta en Jamf kunnen nu als eerste gebruikmaken van Platform SSO, de nieuwe identiteitstechnologie van Apple die tijdens WWDC 2022 voor het eerst werd getoond. Dit betekent een naadloze en veiligere ervaring voor gebruikers bij zowel de initiële onboarding als bij verdere authenticatieprocessen.

Naadloze onboarding van externe gebruikers 

Okta-klanten kunnen Platform SSO in hun omgeving inschakelen door Okta Device Access aan te schaffen, dat de nieuwe Desktop Password Sync-mogelijkheid biedt. Als onderdeel van een zero-touch implementatieworkflow op nieuwe Macs wordt Okta Verify automatisch op de achtergrond geïnstalleerd. Gebruikers verifiëren zich met hun Okta-accountgegevens, die kunnen worden uitgebreid met multifactor authenticatie (MFA). Daarmee kan worden voorkomen dat onbevoegde gebruikers een nieuw device activeren met een gestolen wachtwoord. Dankzij de integratie van Jamf Pro met Enrollment Customization worden deze accountgegevens vooraf ingevuld en wordt de gebruiker gevraagd  om een lokaal accountwachtwoord in te stellen. Platform SSO synchroniseert dit met het Okta-wachtwoord. Verbetert de security en zorgt ervoor dat er minder vaak wachtwoorden gereset hoeven te worden.

Een betere en veiligere authenticatie-ervaring

Met Platform SSO hebben eindgebruikers toegang tot alle applicaties op een device die beveiligd is met Okta FastPass. Dit zorgt voor betere bescherming tegen phishing en maakt wachtwoordloze authenticatie mogelijk. Bovendien kan het MFA-proces met FastPass worden geconfigureerd om biometrie (Touch ID of Face ID) te vereisen, naast multifactor authenticatiemethoden zoals sms en authenticator app-meldingen.

Jamf en Okta werken samen aan ondersteuning voor Apple-native technologie 

Jamf staat bekend om ondersteuning en innovatie met Apple en was snel met ondersteuning voor het creëren en beheren van Platform SSO-profielen. Daarmee is het compatibel met iedere identity provider die ook Platform SSO ondersteunt. Okta, de eerste identity provider die Platform SSO ondersteunt, kan nu een single sign-on extensie host app bieden, waardoor gemeenschappelijke klanten gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden.

“Jamf biedt al jaren de mogelijkheid om cloud identity workflows naar macOS te brengen, met Jamf Connect. Toen Apple vorig jaar Platform SSO voor macOS Ventura aankondigde, wisten we dat dit de Mac-ervaring verder zou verbeteren en dat onze klanten zouden verwachten dat we dit zouden ondersteunen. Maar dat konden we niet alleen. Het beheer van mobiele devices is slechts één deel: we hadden een flexibele identity provider partner nodig om het andere deel te leveren. Okta was de meest voor de hand liggende partij, gezien hun nauwe samenwerking met Apple en de SSO-extensie”, zegt Matt Vlasach, VP Product Management bij Jamf.

Deze nieuwe integratie komt kort na aankondiging van Jamf voor Enrollment Single Sign-on. Dit biedt mobiele gebruikers snelle en veilige authenticatie met Face ID of Touch ID, voor toegang tot bedrijfsapps op privé (BYO) mobiele devices, met behulp van Okta. Dit is een grote stap vooruit in het vereenvoudigen van het account-gebaseerd onboardingproces voor gebruikers, terwijl tevens de inlogbeveiliging op BYO-devices sterk wordt verbeterd.

“We hadden de kans om samen met Jamf als eerste ondersteuning te bieden voor Platform SSO en Enrollment SSO, waardoor we een echte ‘best-of-breed’ oplossing hebben gecreëerd, van endpoint tot identificatie op het Apple platform. Jamf deelt ons streven om de kloof te overbruggen tussen security en gebruiksvriendelijkheid en blijven samenwerken en innoveren voor onze gezamenlijke klanten”, zegt Jamie Fitz-Gerald, Senior Director of Product Management bij Okta.

Bekijk voor meer informatie over de samenwerking tussen Jamf en Okta op het gebied van een veilige toegangs- en identiteitservaring op Mac-, iPhone- en iPad-devices het webinar ‘The Future of Identity on Apple Devices’: https://www.jamf.com/resources/webinars/the-future-of-identity-on-apple-devices-with-jamf-and-okta/

 

Door Redactie