di. nov 28th, 2023
Leestijd: 2 minuten

Door inspirerende voorbeelden kiezen meer jonge vrouwen en meisjes voor een bèta-technische toekomst

Vandaag is het Internationale Vrouwendag in Ingenieurswetenschappen. De International Women in Engineering Day (INWED) is ook een speciale dag waarop vrouwen die werkzaam zijn in IT hun prestaties vieren en jongeren inspireren te kiezen voor het vakgebied.

Sinds 1982 behaalden vrouwen bijna 10 miljoen meer universiteitsdiploma’s dan mannen. Toch blijkt uit een onderzoek van de Society of Women Engineers uit 2021 dat slechts 16,5% van de ingenieurs vrouw is.

International Women in Engineering Day wordt georganiseerd door de Women’s Engineering Society (WES) en vindt in 2022 voor de negende keer plaats. Inmiddels blijkt dat de erkenning van vrouwen in engineering het vakgebied populairder maakt onder jonge vrouwen en meisjes. INWED inspireert hen met voorbeelden van vrouwen die hen vóór gingen in de ingenieurswereld. Het uiteindelijke doel is een gelijke vertegenwoordiging van mensen uit alle lagen van de bevolking die in bèta-technische functies werken.

“We blijven in de IT-industrie een enorme drang zien om de genderdiversiteit te vergroten”, zegt Liz Parnell, COO van Rackspace Technology. “Wij streven bijvoorbeeld naar een verdeling van 50:50 tussen mannen en vrouwen bij de aanwerving van postdoctoraal personeel. Maar er kan nog meer positieve actie worden ondernomen. Wij moeten jonge mensen laten inzien dat IT geen jongensclub is en dat vrouwen deze sector zijn begonnen! We moeten industriehelden als Margaret Hamilton net zo beroemd maken als Alan Turing of Steve Jobs.”

“Ik geloof dat we door ons te richten op de volgende generatie een echte transformatie zullen zien. Door kinderen al op jonge leeftijd aan te spreken, kunnen we hen aanmoedigen en helpen zichzelf te zien in technologische en technische functies, en hen enthousiast maken voor nieuwe technologieën en toepassingen in de toekomst, wat allemaal van invloed zal zijn op hun toekomstige loopbaanbeslissingen. Dit is iets waar wij aan bijdragen via onze Racker Resource Groups, waar wij schoolkinderen helpen een fundamenteel begrip van de technologie te krijgen – van hoe te coderen tot wat de toekomst van de cloud zal zijn.”

Door Redactie