za. feb 24th, 2024
Leestijd: 3 minuten
  • Hexaware werkt al drie jaar met finova samen en wordt nu de onafhankelijke implementatiepartner van finova’s platforms voor het verstrekken en beheren van hypotheken en gerelateerde services.
  • Deze samenwerking zal de snelheid van marktintroducties verhogen, terwijl de leveringskwaliteit behouden blijft.
  • Het partnerschap biedt ook toegang tot een volledig scala aan gerelateerde diensten van Hexaware rond kwaliteitsborging, datamigratie, integratie en operationele processen.

Amsterdam, – IT-dienstverlener Hexaware heeft een strategische samenwerking aangekondigd met finova, de grootste cloudgebaseerde aanbieder van hypotheek- en spaarsoftware in Groot-Brittannië. Voortbouwend op een succesvolle driejarige samenwerking ter ondersteuning van de Britse hypotheekmarkt, wordt Hexaware nu de eerste onafhankelijke implementatiepartner voor finova’s platforms voor het verstrekken en beheren van leningen.

finova en Hexaware gaan samenwerken aan verschillende oplossingen en diensten om het beste van hun technologische capaciteiten naar kredietverstrekkers en spaaraanbieders te brengen. Daarbij wordt finova’s product- en sectorkennis gecombineerd met Hexaware’s ervaring met implementeren en systeemintegratie.

Het partnerschap heeft tot doel klanten een naadloze service-ervaring te bieden, waarbij ze profiteren van hoogwaardige softwarelevering met toegang tot een ervaren systeemintegrator en testpartner. Het zal ook de kwaliteit, voorspelbaarheid verbeteren en de time-to-market versnellen voor klanten die de platforms van finova implementeren. Verder geeft de samenwerking toegang tot een scala aan ondersteunende diensten, zoals gebruikersacceptatietesten, datamigratie en integratie. Deze helpen de inspanningen van klanten in de implementatiefase te verminderen en de meeste waarde uit hun investeringen in het finova-platform te halen.

Het nieuwe partnerschap volgt op de recente lancering van Optimo en finova Savings, respectievelijk de nieuwe motor voor besluitvorming, waarmee kredietverstrekkers product- en prijsbeslissingen kunnen beheren en zelf kunnen bedienen en finova’s nieuwste digital-first, end-to-end spaarplatform. Hexaware zal de klanten van finova in staat stellen haar oplossingen voor hypotheekverstrekking en nieuwe producten, zoals Optimo en finova Savings, eenvoudig te implementeren. Dit betekent dat kredietverstrekkers en aanbieders van spaarproducten hun aanbod efficiënt en snel kunnen implementeren.

“Bij finova zijn we nooit terughoudend om nieuwe dingen uit te proberen en samen te werken met partners als Hexaware”, zegt Paraag Dave, Executive Chairman bij finova. “Wij zijn een softwareleverancier in hart en nieren, en het vinden van sterke implementatiepartners helpt ons om software snel en met hoge kwaliteit aan onze klanten te leveren. Met ruim 60 kredietinstellingen als klant kennen we onze kracht en wat de markt wil vanuit softwareperspectief. Samenwerken met Hexaware is simpelweg de volgende fase om onze marktleidende software bij alle klanten te krijgen.

“Onze driejarige samenwerking heeft al geweldige resultaten opgeleverd en we kijken ernaar uit om de volgende fase van deze vruchtbare relatie door te zetten om de implementatietijden te verbeteren en de toegang tot onze diensten uit te breiden.”

“Ons partnerschap met finova vertegenwoordigt een interessante kans om het Britse hypotheek- en spaarlandschap opnieuw te definiëren” zegt Parameshwaran Iyer, Senior Vice President van Hexaware. De platformgerichte aanpak van Hexaware en de op maat gemaakte versnellers die rond het platform van finova zijn gecreëerd, bieden een uitgebreide en geïntegreerde oplossing voor onze klanten. Wij zijn verheugd dat we finova hebben ondersteund in haar voortdurende campagne om innovatie te stimuleren en de ‘time-to-market’ op de Britse hypotheekmarkt op te voeren. Nieuwe producten zoals Optimo en het finova Savings-platform zijn onderscheidend in de markt en we zijn blij dat ons team finova blijft helpen bij het vervullen van de langetermijndoelstellingen van onze klant.”

Over Hexaware

Hexaware is een wereldwijd technologiebedrijf gespecialiseerd in business process services. Zo’n 28.400 Hexawarianen worden elke dag wakker met een gezamenlijk doel; om glimlachen te creëren door middel van geweldige mensen en technologie. Met meer dan 45 kantoren in 19 landen stellen we ondernemingen over de hele wereld in staat om digitale transformatie op schaal en snelheid te realiseren, door met ze samen te werken om hun technologie en processen te bouwen, te transformeren, uit te voeren en te optimaliseren. Lees meer over Hexaware op https://www.hexaware.com .
 
Over finova
finova is de grootste cloudgebaseerde aanbieder van hypotheek- en spaarsoftware in Groot-Brittannië en ondersteunt ruim 60 toonaangevende kredietverstrekkers, 3.000 hypotheekmakelaars en 200 financiële instellingen. Het software-aanbod omvat een Core Banking Platform, Broker Platform en finova Connect, een reeks oplossingen die kredietverstrekkers, tussenpersonen en consumenten met elkaar verbinden. Snelle implementatie en open architectuur vormen de kern van finova’s technologie, waardoor klanten de flexibiliteit hebben om te integreren in hun bestaande systemen, of oplossingen te configureren om aan de behoeften van hun bedrijf te voldoen.

Door Redactie