za. feb 4th, 2023
Leestijd: 2 minuten

Live vanuit Naarden presenteert ESET op 24 november de ESET European Cybersecurity Day en ESET Security Days – For Ukraine

ESET Nederland organiseert op 24 november 2022 live vanuit Naarden de ESET European Cybersecurity Day en de ESET Security Days. Een hybride digital security event verspreid over 2 dagdelen gericht op zowel de publieke sector als het Nederlandse bedrijfsleven. Tijdens het event gaan Art Rooijakkers, tafelheer en dagvoorzitter en co-host Dave Maasland, CEO bij ESET Nederland, samen met diverse experts van ESET, het bedrijfsleven en de publieke sector in op de uitdagingen van de samenleving in het kader van cybersecurity.

De uitdagingen in de samenleving zijn groot, cybercriminelen en statelijke actoren worden agressiever, brutaler en geniepiger. De NIS2-richtlijn lijkt een kantelpunt te gaan vormen, er komt actie! Maar hoe staan we er voor en welke stappen moeten er met het oog op NIS2 en de huidige uitdagingen in onze samenleving nu echt gezet worden? Dit wordt besproken met IT-security experts uit het bedrijfsleven, security-onderzoekers, advocatenkantoor Eversheds Sutherland, politici en andere partijen uit de publieke sector.

Gedurende de ochtend staat de publieke sector centraal tijdens de ESET European Cybersecurity Day. We gaan in op het thema: Digitale soevereiniteit in het licht van de huidige geopolitieke situatie en bespreken samen met onder andere Robert Lipovsky, hoofdonderzoeker cyberdreigingen bij ESET; Hans de Vries, directeur Nationaal Cyber Security Centrum; Lisa van Ginneken, kamerlid voor D66 en lid van de commissie Digitale Zaken; en Petra Oldengarm, directeur bij Cyberveilig Nederland, de route naar een sterk en onafhankelijk digitaal Europa in de huidige geopolitieke situatie.

Daarna vindt in de middag de ESET Security Days plaats en richten we ons meer op het bedrijfsleven. Net als in april staat tijdens deze editie de situatie in Oekraïne centraal. Samen met de tafelgasten bespreken we het afgelopen jaar, wat is er in 2022 allemaal gebeurd en wat zijn daar de gevolgen van geweest? Hoe ziet het huidige dreigingslandschap eruit? Maar ook wordt er gekeken naar de toekomst: welke stappen moeten bijvoorbeeld gezet worden om ons te wapenen tegen cyberwarfare en onze nationale digitale veiligheid te waarborgen? Dit doen we met onder andere: Paul Ducheine, hoogleraar Cyber Operations aan de Nederlandse Defensie Academie; Jaya Baloo, CISO bij Avast; Karel Burger Dirven, honorair consul van Oekraïne en Ronald Prins, co-founder van Hunt & Hackett.

Op locatie is er tussen de programma’s door ruimte om te netwerken en brengen we de publieke sector en het bedrijfsleven samen. De cybersecurity-talkshows van het jaar zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp van digitale veiligheid uitzendingen die zij niet mogen missen.

Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, voegt toe: “Digitale veiligheid gaat niet meer over computers en systemen, het gaat over de toekomst van een moderne samenleving. Het bedrijfsleven zal zelf zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, maar de overheid is ook aan zet. Dit moet echter wel sámen gebeuren. De ESET Security Days en de ESET European Cybersecurity Day vormen een mooi platform waarin deze partijen samenkomen, spreken op het hoogste niveau en luisteren naar elkaars zienswijze. We kijken gezamenlijk naar de toekomst en bespreken hoe onder andere de komst van NIS2 een effect gaat hebben op onze digitale veiligheid. Dit gesprek is nog nooit zo prangend geweest als nu.”

Meer informatie en de volledige programma’s zijn te vinden op https://eecd.eset.com/amsterdam-2022 & https://www.eset.com/nl/zakelijk/eset-security-days/.

Door Redactie