ma. okt 3rd, 2022
Leestijd: 2 minuten

360⁰-opnames besparen tijd tijdens inspecties en verduidelijken projectcommunicatie

Amsterdam, –  Dalux, leverancier van software voor het digitaliseren van de bouw, introduceert SiteWalk. Deze nieuwe tool stelt mensen op de bouwplaats in staat om met een 360⁰-camera op hun helm tijdens het rondlopen foto’s en video-opnames te maken. Zo kunnen zij vergelijkbaar met ‘Google Street View’ op een efficiënte wijze de voortgang van het project en kwaliteitscontroles digitaal vastleggen. De 360⁰-opnames vereenvoudigen het uitvoeren van verplichte inspecties en verduidelijken de projectcommunicatie.

Efficiencyverbetering
Dalux SiteWalk is een uitbreiding voor Dalux Field, de managementoplossing voor het digitaliseren en raadplegen van alle benodigde documentatie op de bouwplaats en het mobiel werken met een BIM. Deze nieuwe tool herkent automatisch de gevolgde routes op de bouwplaats en koppelt alle gemaakte opnames aan het bijbehorende BIM en de digitale tekeningen. Dalux SiteWalk verbetert zowel de efficiency bij het registreren van de projectvoortgang als het uitvoeren van kwaliteitscontroles, onder andere voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Binnen enkele minuten is de virtuele looproute beschikbaar voor andere projectmedewerkers via hun Dalux-app.Ervaringen UBA Bouw

Als ontwikkelend bouwbedrijf krijgt UBA Bouw BV steeds meer de behoefte om de projectvoortgang digitaal vast te leggen en daarbij verwachten zij dat Dalux SiteWalk een belangrijke rol gaat spelen. “Met Dalux SiteWalk kunnen wij binnen een kortere tijd meer digitaal registreren”, zegt BIM Manager Wouter Ackermans. “In vergelijking met de traditionele foto’s krijgen wij betere inzichten, omdat de registraties in een bredere context te plaatsen zijn. Tevens wordt het eenvoudiger om terug in de tijd te kijken, om te voldoen aan alle eisen van de Wkb.”

Functies en voordelen

Samengevat biedt Dalux SiteWalk de volgende functies en voordelen:

  • 360⁰-opnames en inzichten van bouwprojecten, voor volledige digitalisering en bouwmanagement
  • Automatisch vervagen van medewerkers tijdens opnames
  • Eenvoudig te implementeren in combinatie met een 360⁰-camera
  • Tijdbesparing bij kwaliteitscontroles en -borging
  • Eenvoudiger registreren van de projectvoortgang

Over Dalux
Dalux is een softwareleverancier uit Denemarken die sinds 2005 de bouw- en vastgoedsector helpt digitaal te transformeren met eenvoudig te gebruiken applicaties en mobiele apps. Momenteel werken al ruim 500.000 medewerkers van adviesbureaus, bouwbedrijven, installateurs  en opdrachtgevers in meer dan 150.000 projecten met Dalux BIM Viewer, Dalux Box, Dalux Field of DaluxFM. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen, terwijl het bedrijf vestigingen heeft in 16 Europese landen, waaronder in Nederland.

Door Redactie