za. feb 4th, 2023
Leestijd: 3 minuten

Samenwerking met technologieleiders leidt tot meer keuzevrijheid en vereenvoudigt automatisering

Dynatrace, specialist in software intelligence, heeft in samenwerking met een consortium van technologieleider OpenFeature ingediend bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), voor overweging als een Sandbox-project. Het consortium bestaat uit Dynatrace, LaunchDarkly, GitLab Inc, Split, Flagsmith, en CloudBees. Deze aankondiging is een aanvulling op Dynatrace’s andere open source initiatieven, zoals Keptn, W3C trace-context en OpenTelemetry, die organisaties in staat stellen effectiever grootschalige automatiseringsprojecten te managen.

Oplossingen voor feature flagging en management stellen DevOps en SRE in staat om applicatiefunctionaliteit tijdens runtime in en uit te schakelen, zonder nieuwe code te implementeren. Dit vereenvoudigt en versnelt de levering van gepersonaliseerde ervaringen, A/B-tests en voorkomt mogelijke problemen. Deze aanpak is essentieel voor de moderne ‘continuous delivery’-omgevingen. Vaak gebruiken verschillende teams binnen organisaties echter een verscheidenheid aan oplossingen voor feature flagging en management, elk met een eigen aanpak. Deze situatie leidt tot extra integratiewerkzaamheden en een vendor lock-in.

OpenFeature is een standaard die teams in staat stelt om elke oplossing voor feature flagging en management te gebruiken, zonder dat extra integratie of re-architecting nodig is. Door het makkelijker te maken feature flagging en management te integreren in de DevOps toolkit, stelt OpenFeature de klanten van Dynatrace tevens in staat om antwoorden en intelligente automatisering naadloos uit te breiden naar het op grote schaal markeren van functies in applicaties.

De behoefte aan een standaard die feature flagging en management vereenvoudigt, wordt zowel ondersteund door alle consortiumdeelnemers als analisten:
“Feature flagging en management geeft ontwikkelteams meer flexibiliteit en vertrouwen bij het identificeren van de meest impactvolle functionaliteit binnen hun applicaties. Door deze OpenFeature- standaard te gebruiken, kunnen teams eenvoudiger de beste oplossing adopteren zonder dat er nieuwe integratie-eisen nodig zijn. Dit creëert een betere gebruikerservaring voor DevOps- en SRE-teams en stelt ze tevens in staat om zich te concentreren op het sneller leveren van betere software.” – Daniel O’Brien, Ecosystem Engineer, LaunchDarkly.

“Ontwikkelaars ervaren vaak een spanningsveld als gevolg van het beheren van een breed scala aan tools voor feature flagging en management. Als teams worden beoordeeld op releasesnelheid en -kwaliteit en het automatiseren van handmatige taken, is het wegnemen van deze wrijving essentieel. OpenFeature maakt een naadloze ervaring mogelijk, wat op zijn beurt de efficiëntie en de mogelijkheid om te itereren verbeterd. Dat zijn twee van GitLab’s kernwaarden.” – Brendan O’Leary, Staff Developer Evangelist, GitLab Inc.

“De diversiteit aan gebruikte oplossingen maakt het momenteel moeilijk om feature flagging en management te configureren en te integreren in een bredere ontwikkelketen en de planning van leveringen. OpenFeature stelt cloud-native teams in staat om het leveren van nieuwe functionaliteit te optimaliseren en ‘progressive delivery’ te omarmen, gecombineerd met SRE- en DevOps-methoden. Bij Dynatrace gaan we deze informatie opnemen in onze Davis AIOps-engine om teams te helpen de impact van functies op de prestaties, flexibiliteit en digitale ervaring te begrijpen. Door nauw samen te werken met een consortium van technologieleiders om deze nieuwe open standaard te creëren, zetten we een grote stap in het reduceren van complexiteit. Daardoor houden innovators meer tijd over om nieuwe onderscheidende digitale ervaringen te leveren voor hun klanten.” – Alois Reitbauer, CPO of Cloud Automation bij Dynatrace

“Feature flagging en management is in toenemende mate een strategische beslissing voor organisaties die technologie ontwikkelen. Standaarden en open source stimuleren innovatie door de integratie tussen platformen te vereenvoudigen, waardoor adoptie met een lager risico mogelijk wordt. OpenFeature zal een significante impact hebben op het aanbod van software delivery tools en patronen, en ondersteunt nieuwe cases zoals Progressive Delivery.” – James Governor, principal analyst bij RedMonk.

Bezoek de Dynatrace blog voor meer informatie over OpenFeature.

 

Door Redactie