do. dec 1st, 2022
Leestijd: 2 minuten

Op de foto vlnr: Paul Verhoef (Datect), Erwin Bruinink en Marcel Langevoort (2ICT).

De IT bedrijven 2ICT en Datect gaan een samenwerking aan rondom de security van hun klanten. Beide partijen spelen een belangrijke rol in de veilige IT-omgeving van hun klanten. 2ICT zorgt voor de veiligheid rondom de systemen en applicaties van hun klanten, Datect kijkt hierbij ook naar verdere techniek, processen en mensen. Twee dienstverleners die elkaar goed aanvullen.

2ICT, met vestigingen in Harderwijk en Zwolle, werkt al jaren aan veilige ICT omgevingen voor hun klanten. Denk hierbij aan de security van bijvoorbeeld applicaties, WiFi, netwerken en systemen. Erwin Bruinink: “Voorkomen is beter dan genezen, dat weet iedereen. Als ICT bedrijf zorgen we dat onze klanten altijd en overal kunnen werken op een veilige manier. We hebben een pro-actieve rol hierin. Toch dekken we niet alles af, veel cybercriminelen komen binnen door menselijke handelingen, waarbij het digitale raampje open komt te staan.”

Marcel Langevoort van 2ICT vervolgt: “De dienstverlening van Datect is daar op gericht. Bijvoorbeeld door pentesting, een onderwerp wat ook voor onze klanten interessant is. Zij kijken daarbij ook naar processen en de menselijke kant van security. We werken daarom graag samen.”

Paul Verhoef van Datect is ook enthousiast over het partnership. “Binnen ons team bij Datect hebben we diverse security-experts, die de kennis van 2ICT rondom de automatisering graag inzetten in onze trajecten. 40% van alle MKB bedrijven heeft al eens te maken gehad met cybercrime. Dat gaat verder dan het klikken op een phishing-mailtje en had kunnen worden voorkomen door met een ICT-partner als 2ICT te werken. Onze adviezen richten zich op de veiligheid van applicaties, het zoeken van de zwakke plekken in techniek, processen en mensen. We werken hierbij met verschillende abonnementen om onze klanten doorlopend te blijven voorzien van het beste advies.”

Naast de samenwerking op operationeel gebied zullen beide partijen ook partneren in het delen van kennis met hun klanten en relaties. “Het begint allemaal bij de bewustwording van MKB-bedrijven.” Sluit Erwin Bruinink af.

Datect en 2ICT bieden beide quick-scans aan om zo te beoordelen waar de eerste behoeftes voor bedrijven liggen op het gebied van cybersecurity. Kijk voor meer informatie op www.datect.nl of www.2ICT.nl voor meer informatie.

 

Door Redactie