vr. sep 29th, 2023
Leestijd: 2 minuten

Gamma Communications, leverancier van zakelijke communicatieoplossingen, introduceert Operator Connect voor Microsoft Teams.

De nieuwe dienst integreert vaste telefonie met Microsoft Teams. De oplossing wordt in het tweede kwartaal beschikbaar gesteld voor partners en klanten. Gamma is de eerste Nederlandse telecomprovider die partners en klanten de mogelijkheid biedt om met Operator Connect hun vaste telefonie te integreren met Microsoft Teams. Telefonie van Microsoft Teams komt hierdoor nu ook binnen bereik van organisaties in het MKB-segment.

 Groeiende vraag naar optimale bereikbaarheid

Als gevolg van de pandemie is de vraag naar oplossingen om slimmer te werken, efficiënter te communiceren en optimaal bereikbaar te zijn, enorm toegenomen. Het maandelijkse aantal actieve Microsoft Teams gebruikers is gegroeid tot meer dan 270 miljoen wereldwijd. Hiervan gebruiken meer dan 80 miljoen gebruikers maandelijks Teams Phone (PSTN & VoIP) met meer dan 1 miljard oproepen per maand.

Organisaties zoeken naar vereenvoudiging van IT en communicatie, dit is nu mogelijk door integratie met Microsoft Teams. Met Operator Connect kiezen organisaties voor een betere gebruikerservaring binnen Teams, optimale betrouwbaarheid van spraakverkeer en aantrekkelijke nationale en internationale beltarieven via Gamma Communications.

Vaste telefonie aan Microsoft Teams toevoegen

Operator Connect is een nieuw door een operator beheerd programma van Microsoft waarmee bedrijven naadloos vaste telefonie (PSTN) aan hun Teams omgeving kunnen toevoegen. Klanten hoeven hiervoor alleen Gamma Communications als operator te selecteren om vervolgens telefoonnummers aan hun Microsoft Teams gebruikers toe te wijzen. De implementatie en het beheer zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk via het vertrouwde Teams-beheercentrum. Op die manier zorgt deze oplossing voor lage infrastructuur- en beheerkosten.

Onze partners kunnen Operator Connect aan klanten aanbieden zonder dat daar Session Border Controllers (SBC’s) voor nodig zijn. Door de toevoeging van deze nieuwe integratie-oplossing biedt Gamma Communications nog meer keuzevrijheid aan partners en hun klanten die vaste telefonie met Microsoft Teams willen combineren. Naast de nieuwe Operator Connect oplossing kunnen partners ook kiezen uit de proposities Gamma SIP Trunk, Horizon, Flex integraties en Microsoft Teams Direct Routing.

Gerben Wijbenga, CEO bij Gamma Communications Benelux legt uit wat de introductie van deze oplossing betekent voor partners en klanten. “We zijn trots op de samenwerking met Microsoft en dat wij als eerste Nederlandse partner binnen het Operator Connect programma toetreden. Met deze nieuwe integratiemogelijkheden, kunnen partners MKB-klanten snel en eenvoudig helpen nog meer te halen uit Microsoft Teams en klanten in meerdere landen bedienen met één oplossing.”

Remco de Kramer, Product Marketing Manager Modern Work bij Microsoft, zegt hierover: “Dankzij de samenwerking met Gamma binnen Operator Connect voor Microsoft Teams kunnen organisaties snel en eenvoudig een moderne telefonie oplossing implementeren. Zonder complexe infrastructuur en tegen aantrekkelijke tarieven. Hierdoor komt Teams telefonie binnen bereik van een grote groep MKB-bedrijven die kunnen blijven werken met hun vertrouwde lokale telecom- en IT-partner.”

Door Redactie