vr. sep 29th, 2023
Leestijd: 2 minuten

Richard Band, Head of Mobile Core and 5G, Communication and Media Solutions at Hewlett Packard Enterprise

Een gedachte-experiment. Stel je voor, je werkt op een Rotterdams industriegebied. Tijdens je avondcontrole rondje, lopend tussen de grijze pijpen, ruik je een vreemde geur. De stank wordt indringender, maar je kunt niet zien waar het lek zich bevindt, dus je besluit de hulpkoffer te openen om contact te zoeken met de onderhoudscentrale. Doordat dit gebied volstaat met gigantische metalen objecten is het bereik over het algemeen slecht en komt reguliere 5G tekort. De enige manier om met hen in contact te komen is via een Private 5G netwerk in-a-box, een manier om bedrijfs-WiFi uit te breiden met draadloze netwerken. Zo’n netwerk stelt je in dit soort industriegebieden in staat om betrouwbaar en veilig bereik te hebben op ieder moment, op iedere plek. Ook op het moment dat er een dreiging ontstaat.

Je neemt contact op met de onderhoudscentrale. Zij zetten drones in om het lek op te sporen. Het wordt snel duidelijk dat het lek zich op een onmogelijk bereikbare plek bevindt. Om het lek te dichten worden op afstand bediende robots ingezet. Dit is niet alleen veel veiliger voor de onderhoudsmedewerkers, maar ook veel efficiënter. Alle digitale hulpmiddelen staan met elkaar in verbinding via de HPE Private 5G “in-a-Box” oplossing. Private 5G biedt bedrijven een betrouwbare en flexibele draadloze connectiviteit om de digitale transformatie in iedere onderneming te stimuleren. Of je nou op een industrieterrein werkt, een afgelegen slagveld, een olieplatform of waar dan ook.

Neem nu een medici die snel hulp moet verlenen op een afgelegen slagveld in de woestijn of offshore operators op een booreiland die elkaar dringend moeten contacteren voordat er een noodsituatie uitbreekt. Dit zijn plekken waar Wi-Fi normaal niet tot zijn recht komt. Ook hier komt de HPE Private 5G “in-a-Box” van pas. Dit product biedt hen alles wat ze nodig hebben om een vrijstaand 5G-netwerk op te zetten en te exploiteren. Het is perfect voor situaties of industrieën, die extreme beveiliging en totale netwerkisolatie nodig hebben, vooral op locaties zonder openbaar telecominfrastructuur of kilometers van de kust op een booreiland. Dit product levert volledige 5G-netwerkdekking en het systeem is niet veel groter dan een koffer.

De oplossing is geen vervanging voor Wi-Fi. Het breidt het bestaande Wi-Fi netwerk uit met 5G cellulaire diensten die veiliger zijn, betrouwbaarder voor vertragingsgevoelige toepassingen en effectiever bij het verbinden van complexe en moeilijk te overbruggen ruimten. En omdat het “privé” is, kunnen bedrijven deze technologie inzetten op een manier waarbij zij de volledige controle hebben. Kortom, de toekomst van Private 5G belooft een betrouwbaardere, flexibelere vorm van draadloze connectiviteit om de digitale transformatie in een bedrijf te stimuleren.

De bedrijfsuitgaven voor Private 5G zullen, volgens Industry analyst Technology Business Research, Inc, tot 2025 groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 71%, wat neerkomt op miljarden dollars in elke grote branche. Dit wijst erop dat de toekomst voor deze technologie nog niet vastligt. “Datagroei creëert talloze nieuwe mogelijkheden in veel industrieën, maar supersnelle, stabiele en veilige connectiviteit is essentieel om deze digitale ervaringen mogelijk te maken”, zegt Tom Craig, VP en General Manager, HPE Communications Technology Group. De ontwikkeling van 5G-netwerktechnologie zal ongekende mogelijkheden creëren voor ondernemingen om nieuwe diensten en ervaringen te genereren en te leveren, waar dan ook.

Door Redactie