ma. aug 2nd, 2021
Leestijd: 2 minuten

Creative CT, een bedrijf uit Enschede dat futureproof e-commerce oplossingen voor B2B bedrijven realiseert, kondigt een managementwissel aan.

Creative CT is overgenomen door het zittende management en een investeerder. Saskia Brouwer, Shanna Bufink, Jarno Hensema, Pim Körschner, Marcel ten Hoopen en Joost Valentijn staan vanaf nu aan het roer van het bedrijf. Oprichter Bas Janssen heeft er na 10 jaar voor gekozen het stokje over te dragen aan het zelfsturende MT en gaat zich richten op nieuwe initiatieven. Met deze overname gaat het nieuwe management invulling geven aan de groeiambities van het bedrijf.

Brouwer, Bufink, Hensema, Körschner, Ten Hoopen en Valentijn werken al jaren bij Creative CT en hebben zich verenigd in Endriven BV. Endriven BV heeft de naam en de activiteiten van het specialistische e-commerce bureau overgenomen en biedt ondersteuning op online strategie, maatwerk software, online marketing, webshops, platformen en proces automatisering.

De nieuwe eigenaren hebben de afgelopen jaren meegewerkt aan de groei van de organisatie van 12 naar de huidige gedreven 24 medewerkers. Volgens Managing Director Ten Hoopen is Creative CT in twee jaar tijd veranderd van een top-down gestuurde organisatie naar een Agile organisatie met drie zelfsturende Scrum teams. Hij vertelt: “Het management is facilitair aan de teams geworden. Onze teams werken agile via de Scrum methodiek, dat betekent dat er op een flexibele manier software wordt ontwikkeld. Daarbij gaan we echt een partnership aan met klanten. Onze klanten staan centraal en wij luisteren goed naar wat zij willen. Samen brengen we hun wensen en eisen goed in kaart voordat we beginnen met ontwikkelen”.

Technisch Twente

Creative CT is een belangrijke partij voor regio Twente. Ten Hoopen licht toe: “Creative CT is gespecialiseerd in e-commerce oplossingen zoals webshops, platformen en applicaties. Er zijn de afgelopen jaren enorm veel IT bedrijven bij gekomen in Twente. Voor mensen die focussen op IT en technologie bieden we een interessante werkplek in Enschede”. Er staan momenteel vijf vacatures open voor ervaren mensen uit de markt.

De e-commerce wereld is een samenkomst van verschillende disciplines. Binnen de branche staat de invulling van de klantenvraag door innovatieve technieken voorop, zoals bijvoorbeeld Product information management (PIM) integraties, maatwerk shops, Shopware, Magento 2, conversieoptimalisatie, ERP koppelingen en Progressive Web Apps (PWA). “Tijdens het werk houden we rekening met de marketingstrategie, UX interface designs en een snelle time to market. Wij hechten heel veel waarde aan de Scrum methodiek en werken in het MT volgens de Scaling Up methode”, aldus Ten Hoopen

Door Redactie