di. nov 28th, 2023
Leestijd: 2 minuten

Sharp introduceert op Dag van de Privacy nieuwe compacte printers met professionele beveiligingsfuncties

Sharp maakt vandaag, op de Dag van de Privacy, bekend dat het een lijn van compacte thuisprinters lanceert die optimaal inspeelt op de veiligheid die veel thuiswerkers over het hoofd zien.

Thuiswerken is sinds maart vorig jaar voor veel organisaties de norm geworden. Het lijkt er dan ook op dat dit het ‘nieuwe normaal’ is geworden. Er zal sprake zijn van een steeds grotere mix tussen op kantoor en thuis werken. Veel organisaties hebben al vergaande maatregelen genomen om dit in goede banen te leiden. Vaak onder aanvoering van een HR-afdeling worden er nu faciliteiten aangeboden aan de werknemer om thuis beter te kunnen werken, zoals een in de hoogte verstelbaar bureau en een goeie bureaustoel. Maar vraag is of de veiligheid van bedrijfsinformatie op de thuiswerkplek goed geborgd is?

Medewerkers zijn thuis gaan werken met een notebook die vaak een goed beveiligde verbinding gebruikt en een degelijke virusscanner heeft. Sommigen gebruiken zelfs BitLocker-encryptie om alle data op de harde schijf van de notebook te versleutelen. Het probleem is echter dat medewerkers die thuiswerken met zeer vertrouwelijke bedrijfs- en persoonsgegevens ook af en toe een print daarvan moeten maken. Veelal worden deze bestanden op een thuisprinter afgedrukt die niet is toegestaan op het bedrijfsnetwerk.

Voorkom een datalek op de thuiswerkplek 

Hoe gaat dit in de praktijk? Bestanden worden per e-mail doorgestuurd naar een privé e-mailadres. Ze worden geopend op een minder goed beveiligde privé-computer waarna de documenten worden afgedrukt op een privé-printer. De e-mail met bedrijfsgegevens wordt daarna niet verwijderd uit de mailbox en blijft toegankelijk via de privé-computer en mobiele telefoon. Hierdoor ontstaat er voor bedrijven vaak onbewust een datalek. Voor bedrijven die bijvoorbeeld een ISO-27001-certificering hebben voor informatiebeveiliging, kan dit nadelige gevolgen hebben tijdens bijvoorbeeld een audit.

De oplossing hiervoor is echter simpel en breed beschikbaar. Sharp lanceert nu multifunctionele printers voor werknemers die met vertrouwelijke data omgaan. Deze zijn aan te sluiten op vertrouwde notebooks, zodat deze van de juiste beveiligingsinstellingen zijn voorzien. Veel van de huidig beschikbare printers hebben de functionaliteit om alle data die verzonden wordt naar de printer en de data op de printer te versleutelen met de allerhoogste encryptie. Daardoor kan de data niet teruggehaald kan worden als de harde schijf in handen van een ander komt.

Nieuwe modellen 

Sharp voegt nu vier nieuwe compacte high-speed zwart-wit MFP’s en printers toe aan zijn A4-assortiment. De MX-B427PW / MX-B427W en MX-B467P / MX-B467F bieden krachtige afdruksnelheden, optimale databeveiliging en draadloze connectiviteitsfuncties, allemaal in een compact ontwerp en voorzien van een veelzijdige reeks uitgebreide toepassingen voor thuiswerkomgevingen of op kantoor. Naast een modern ontwerp en ruimtebesparende modulaire configuratie zijn de nieuwe modellen voorzien van Sharp’s kenmerkende meerlaagse beveiligingsfuncties die helpen om informatie veilig te houden in het document, op het apparaat en via het lokale netwerk.

Door Redactie