ma. okt 25th, 2021
Leestijd: 2 minuten

Na een zorgvuldig selectieproces is Sebastiaan Kors per 1 juni aangesteld als de nieuwe directeur van Pinewood, een toonaangevend IT-bedrijf uit Delft, gespecialiseerd in cybersecurity en informatiebeveiliging. Kors volgt Hans Doornbosch op, die Pinewood ruim 25 jaar geleden heeft opgericht en per 1 juli afscheid heeft genomen.

Kors heeft zeer veel ervaring in IT-security en kent Pinewood goed. De nieuwe directeur is in 1999 gestart bij de toenmalige security afdeling van Getronics te Delft en heeft daarna diverse functies gehad in het vakgebied security. In 2009 heeft hij samen met zijn toenmalige compagnon het IT-security bedrijf WeSecure opgericht en wist dit uit te bouwen tot een gerespecteerde speler op de Nederlandse securitymarkt. Later vormde WeSecure een onderdeel van de grootste securityspeler op de Scandinavische markt, voordat deze groep werd overgenomen door Securelink en daarmee één van de voornaamste cybersecurity bedrijven van Europa vormde.

Kors begeleidde vervolgens een aantal startups op het gebied van cybersecurity in hun zoektocht naar een eerste investering en de versteviging van hun marktpositie. Hij was onder andere partner voor het Dutch Security Techfund. De afgelopen jaren transformeerde Kors als directeur het IT- infrastructuurbedrijf Lantech naar het huidige Felton. Toen hij in maart 2021 afscheid nam van Felton, liet hij het met een zeer gezonde bedrijfsvoering en nieuw elan achter. Het aantal medewerkers verdriedubbelde tijdens de transformatie.

Kors: “Aanvankelijk met het idee om een hele lange vakantie te nemen, ging het toch weer kriebelen toen Pinewood opeens in beeld kwam. De keuze was snel gemaakt; bij ondernemen en cybersecurity ligt mijn professionele hart en passie. Pinewood heeft de afgelopen 25 jaar een fantastische reputatie opgebouwd en beschikt over een enorm potentieel. Er is nog heel veel te doen in deze markt, zoals organisaties in het mid-segment veiliger en weerbaarder maken. Ik heb er dan ook heel veel zin in om Pinewood verder uit te bouwen tot de marktleider op het gebied van cybersecurity. Ik sta voor een bedrijf waar medewerkers graag willen werken en waar klanten en partners graag zaken mee willen doen.”

Pinewood is begin 2021 onderdeel geworden van IT-groep Interstellar. “Voor onze klanten is een veilige en betrouwbare IT-omgeving cruciaal voor hun succes. Daarom is security een integraal onderdeel in onze collectie van bedrijven,” aldus CTO David Schaap van Interstellar. “We zijn daarom erg blij dat we Sebastiaan, met al zijn ervaring als ondernemer in managed security dienstverlening, mogen verwelkomen. Zijn visie op de markt, ambitie en kennis sluiten naadloos aan bij de toekomstplannen van Pinewood, dat de komende jaren nog verder uitgebouwd wordt als dé Nederlandse specialist op het gebied van cybersecurity. We zijn ervan overtuigd dat hij, samen met de andere bedrijven in ons portfolio intrinsieke security naar een nog hoger plan weet te tillen. Daar profiteren al onze klanten van.”

Door Redactie