ma. okt 25th, 2021
Leestijd: < 1 minuut

Voormalige security executive bij Citrix en Google brengt decennia aan diepgaande technische kennis naar de snelgroeiende pionier van het data lakehouse

Databricks kondigt vandaag de benoeming aan van Fermín Serna (42), doorgewinterd security executive, als nieuwe Chief Security Officer (CSO). Serna zal leiding geven aan de beveiligingsprogramma’s van Databricks voor netwerken, platforms en gebruikers, alsook de activiteiten op het gebied van governance en compliance.

“Voor Databricks en onze klanten over de hele wereld is beveiliging een topprioriteit. Ik ben dan ook verheugd om Fermín te verwelkomen als onze Chief Security Officer”, zegt Ali Ghodsi, CEO en mede-oprichter van Databricks. “Fermíns diepgaande technische kennis en indrukwekkende ervaring met het bouwen en leiden van beveiligingsteams van topkwaliteit zijn van onschatbare waarde in het volgende hoofdstuk van Databricks.”

Serna brengt meer dan 20 jaar ervaring in informatiebeveiliging met zich mee en zal toezicht houden op de uitbreiding van de cyberbeveiligingsorganisatie. Hiervoor was hij werkzaam bij Citrix, waar hij als Chief Information Security Officer (CISO) leiding gaf aan een robuuste, wereldwijde beveiligings- en dataprivacyorganisatie. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer Google en Microsoft.

“Databricks loopt voorop wat betreft innovatie in data en AI, en is een pionier van de nieuwe lakehouse-architectuur. Ik ben ongelooflijk blij om aan te sluiten bij het leiderschapsteam tijdens zo’n cruciale periode”, aldus Serna. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de klanten, partners en het geweldige beveiligingsteam van Databricks om het bedrijf en de producten naar een hoger niveau te tillen.”

 

Door Redactie