za. feb 4th, 2023
Leestijd: 2 minuten

BI Builders, leverancier van software voor de automatisering van data warehouses, bundelt zijn krachten met zijn specialistische IT-partner DataToko om datagestuurde ondernemingen te helpen met het optimaliseren van hun data- en data warehouse automation-gebruik. DataToko treedt in de Benelux op als verkoopvertegenwoordiger en zal zich richten op het vergroten van de naamsbekendheid van BI Builders en Xpert BI, het kernplatform voor automatisering van de Noorse softwareleverancier. BI Builders heeft zich als onderdeel van deze expansie ook officieel in Nederland gevestigd.

Xpert BI is een robuuste oplossing voor het automatiseren van data warehouses. Bedrijven kunnen hiermee hun data delivery-processen snel ontwikkelen en voortdurend verbeteren, met behulp van gestandaardiseerde patronen en krachtige modules. De oplossing is ontwikkeld om organisaties te helpen grip te krijgen op de groeiende complexiteit rond data en daarbij te zorgen voor een positieve ROI en lagere TCO rond de implementatie en het beheer van hun data warehouses.

Bedrijven in alle mogelijke sectoren, zoals de energiesector, financiële dienstverlening, retail, telecommunicatie en logistiek krijgen een steeds datagestuurder karakter. Als gevolg hiervan moeten hun dataplatforms en data warehouses in hoge mate geautomatiseerd zijn. Dit is nodig voor een snelle en flexibele overstap naar de cloud, het ophalen en laden van data van en in diverse platforms en het digitaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van artificial intelligence en machine learning.

Vincent Calcagnile, medeoprichter van DataToko: “We kijken ernaar uit om BI Builders en de Xpert BI-oplossing in de Benelux te introduceren. Met deze samenwerking combineren we de door ‘Scandinavische eenvoud’ getypeerde aanpak van BI Builders met onze Nederlandse nuchterheid en hun innovatieve technologie met onze technische expertise en marktkennis. Wij zijn ervan overtuigd dat automatisering en datamodellering geen complexe aangelegenheden hoeven te zijn. We hebben veel zin om samen met BI Builders een einde te maken aan de data warehouse-uitdagingen waar CDO’s, architecten en data engineers tegenaanlopen met deze verfrissende en robuuste oplossing genaamd Xpert BI.”

Jarle Soland, de CEO van BI Builders voegt toe: “We hebben ambitieuze internationale expansieplannen en het betreden van de EU-markt is de strategische eerste stap. We zijn dan ook erg blij dat we na de opening van ons Amerikaanse kantoor in 2019 nu ook een Nederlandse vestiging kunnen openen. We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met een gedegen IT-partner als DataToko.”

Soland vervolgt: “Wij denken dat de Benelux-markt klaar is voor onze innovatieve oplossing voor de automatisering van Azure Synapse-, Snowflake- en SQL server-omgevingen. Xpert BI is een toekomstbestendig platform waarmee organisaties hun SQL Server-omgevingen op locatie eenvoudig kunnen opschalen naar de cloud. Met onze beproefde trackrecord op het gebied van klantensucces en de schat aan ervaring van het team van DataToko bevinden we ons in een uitmuntende positie om onze klantenkring in Nederland en België uit te breiden.”

Door Redactie