ma. okt 25th, 2021
Leestijd: 2 minuten

Samenwerking met SparkBeyond verlengd na succesvolle pilotfase

Na een succesvolle pilotfase zet internationaal advocatenkantoor Baker McKenzie met SparkBeyond steviger in op Artificial Intelligence in de juridische sector. In deze volgende fase richt het kantoor een team op dat juridische kennis combineert met data(wetenschap) en machine learning.

Nadat Baker McKenzie tijdens de pilotfase alle KPI’s ruim heeft behaald, zet het advocatenkantoor nu met behulp van machine learning en AI in op marktverstoringen in zowel de juridische- als de sociale sector. “Vijf jaar geleden voorspelden we al dat disruptie door AI er aan zat te komen, we wisten alleen niet precies wanneer.”, zegt Ben Allgrove, Research and Development Partner bij Baker McKenzie. “Sindsdien zijn we druk bezig geweest met het aanpassen van onze data-architectuur en hebben we onze innovatiekracht met die van onze partners en klanten gebundeld, zodat we een toonaangevend programma voor design thinking en betrokkenheid konden bouwen. Met SparkBeyond als partner kunnen we nu vol vertrouwen machine learning inzetten voor onze klanten.”

Eerste project

Elke fase van de samenwerking met SparkBeyond bevat een social-impact-programma. Baker McKenzie heeft het eerste project binnen dit programma nu vrijwel voltooid. Met dit project wil het advocatenkantoor het verband aantonen tussen detentie van minderjarigen en onbedoelde negatieve gevolgen voor die minderjarigen en de autoriteiten die ze vasthouden. Managing partner Corinne Schot: “Deze samenwerking geeft mooi aan hoe technologie in de juiste handen een positieve sociale impact kan hebben. Het voelt goed om voor maatschappelijke thema’s onze juridische expertise te bundelen met de AI-knowhow van SparkBeyond.”

Teamsamenstelling

Om het nieuwe platform zo effectief mogelijk te benutten, stelt Baker McKenzie een multidisciplinair team van elf mensen samen. Hiervoor is  het advocatenkantoor  nog op zoek naar twee medeoprichters, die samen met R&D partner Ben Allgrove het nieuwe team gaan leiden. Corinne Schot: “De functies zijn vooral interessant voor mensen  die uitgebreide ervaring hebben met het leiden van innovatietrajecten binnen de dienstensector. De oprichters krijgen toegang tot geavanceerde technologie en een toegewijd team van datawetenschappers, -architecten, -analisten en projectmanagers. Dit team, dat onderdeel is van ons innovatieve Reinvent programma, komt middenin de organisatie te staan. Met hun bijdrage proberen we binnen drie jaar meerdere AI-oplossingen te leveren.”

Door Redactie