Nieuws

XS4ALL haalt harde schijven, smartphones en tablets door de versnipperaar tijdens Data Privacy Day

27 jan 2020 - Categorie: Data

XS4ALL biedt mensen tijdens Data Privacy Day 2020 op dinsdag 28 januari de mogelijkheid om hun persoonlijke data op oude harde schijven, geheugenkaarten, usb-sticks, tablets en smartphones veilig te vernietigen.


 

De provider zet hiervoor tussen 13.00 en 17.00 uur, samen met IT-recycling, een mobiele versnipperaar bij zijn kantoor, pal naast station Amsterdam Sloterdijk.

 

Vernietigen, enige veilige optie voor mens en milieu

Volgens de voorvechter van privacy en veiligheid beseffen veel mensen niet dat hun oude computer, tablet of mobieltje nog tjokvol persoonlijke informatie zit als ze die weggooien. Zelfs als de harde schijf is gewist. Kwaadwillenden kunnen met speciale software aan wachtwoorden, inloggegevens en andere zakelijke en persoonlijke informatie komen. Het overkwam zelfs een officier van justitie in Amsterdam, wat tot Kamervragen aan de minister leidde. Daarom is volgens XS4ALL vernietigen de enige 100 procent veilige optie. Dat is ook beter voor het milieu. Nu bewaren veel mensen hun oude apparaten met data om er zeker van te zijn dat die niet gestolen worden. Als die gerecycled worden kunnen van de grondstoffen nieuwe mobiele telefoons, tablets en andere apparaten gemaakt worden. Die grondstoffen - zoals bijzondere aardmetalen - raken namelijk langzaam maar zeker op.

 

Data Privacy Day 2020

XS4ALL houdt de actie tijdens Data Privacy Day. Dat is een internationale feestdag die elk jaar op 28 januari plaatsvindt. Op die datum werd in 1981 het Europese Dataprotectieverdrag ondertekend. Het doel van de Data Privacy Day is om het bewustzijn bij mensen te vergroten en best practices voor privacy en gegevensbescherming te promoten.

 

Wanneer, waar en hoe?

Op dinsdag 28 januari 2020 tussen 13.00 – 17.00 uur staat XS4ALL samen met IT-recycling met de mobiele versnipperaar klaar op de parkeerplaats tegenover Tauro, Teleportboulevard 110, 1043 EJ Amsterdam. Vernietigd kunnen worden: digitale dragers zoals harde schijven, SSD’s, usb-sticks en tapes. Smartphones en tablets mogen ook. Maximaal 3 items per persoon. Complete desktops en laptops kunnen niet vernietigd worden.