Nieuws

Within Reach neemt Deens telecommunicatiebedrijf ipnordic over

11 jan 2019 - Categorie: Bedrijfsovername

Leverancier van innovatieve telefonie wordt onderdeel van snelgroeiende Europese UCaaS-marktleider


Within Reach, moederbedrijf van onder meer Voiceworks versterkt haar Europese positie door de overname van het Deense ipnordic, leverancier van zakelijke innovatieve communicatieoplossingen. Ondersteund door participatiemaatschappij Waterland, investeert Within Reach in veelbelovende en innovatieve Europese telecommunicatiebedrijven, zoals nu ipnordic. Door deze transactie versnellen zij hun groeistrategie en vergroten hun Europese UCaaS marktaandeel.

 

Within Reach is in 2018 opgericht door het Nederlandse Voiceworks, de VoIP leverancier voor de zakelijke markt en de Duitse Unified Communications specialist Swyx. Al snel daarna deed de groep een impactvolle overname door het Franse bedrijf Centile toe te voegen, wat Within Reach dichter bij haar doel van Europees UCaaS marktleider brengt. De onderliggende labels van Within Reach bedienen de zakelijke markt via indirecte en directe verkoopkanalen en dragen bij aan de missie om mensen binnen en tussen organisaties optimaal te laten samenwerken via geïntegreerde communicatie- en samenwerkingsoplossingen.

 

ipnordic’s ultieme klant focus
ipnordic, opgericht in 2011, is een gespecialiseerde full service provider die IP-telefonie, mobiel, hardware en internet aanbiedt. Het bedrijf telt ruim tachtig medewerkers en fungeert als one-stop-shop voor de toenemende vraag van Deense mkb’ers naar flexibele, betrouwbare en op maat gemaakte telefoniesystemen. Op de Deense markt staat ipnordic bekend om zijn ultieme focus op de klant en de daarmee gepaard gaande excellente servicelevels die zij hun klanten bieden. Via het in-house ontwikkelde softwareplatform (ipoffice) kan het bedrijf white label diensten aanbieden en klantprocessen efficiënt afhandelen.

 

Europese expansie
Within Reach is momenteel met meer dan 500 medewerkers actief in 25 Europese landen met de grootste operaties in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Stijn Nijhuis, CEO van Within Reach: "Het toevoegen van ipnordic aan onze groep verrijkt ons portfolio en vergroot onze geografische footprint in Europa. Deze acquisitie sluit perfect aan bij onze buy & build strategie die we vorig jaar hebben uitgerold. Samen gaan we de groeikansen op Europese schaal versnellen en nieuwe groeimarkten aanboren. Door het altijd centraal stellen van de klant, heeft ipnordic een leidende positie verworven in de zeer concurrerende en innovatieve Scandinavische cloud communicatie markt. Hun unieke serviceconcept en uitzonderlijke focus op de behoeften van de klant is een waardevolle bron van inspiratie voor ons als groep.”

 

Onderdeel van een Europese groep
Deel uitmaken van Within Reach betekent voor ipnordic dat zij intensiever kunnen werken aan hun ambitie om sneller te groeien in de Deense telecommunicatiemarkt. "Within Reach neemt de meest getalenteerde telecombedrijven binnen Europa over. Als onderdeel van deze groep hopen we in de toekomst nauw samen te werken met andere telecom experts en we kijken er dan ook naar uit om ons bij het team aan te sluiten", zegt voormalig COO Charles Ginnerskov, die nu de functie van CEO van ipnordic zal vervullen.

 

Eigen marktbenadering
Binnen Within Reach is elk label verantwoordelijk voor hun eigen bedieningsmodel en optimale marktbenadering. Dit geldt ook voor ipnordic, die zijn naam behoudt en doorgaat als 'business as usual’. De medewerkers blijven werkzaam op hetzelfde kantoor in Gråsten, in het zuidelijke deel van Jutland. "We zullen deel uitmaken van een internationaal team van specialisten met een grote expertise in communicatie en samenwerkingsoplossingen. Het samengaan brengt ons nieuwe kansen en we zijn dan ook blij met de toekomstmogelijkheden, alsmede de potentie die de groep in ipnordic en ons unieke serviceconcept ziet”, besluit Charles Ginnerskov.