Nieuws

War Child waarborgt accountability en transparantie met Unit4 Business World

06 nov 2018 - Categorie: Software

War Child werkt met de ERP-oplossing Unit4 Business World.


 

War Child werkt met de ERP-oplossing Unit4 Business World. Unit4's cloudoplossing voor financiële processen, projectmanagement, inkoop en HR zorgt ervoor dat de not-for-profitorganisatie de kosten en inkomsten multidimensionaal kan vastleggen en hiermee transparant kan zijn in haar verantwoording naar donoren. Dit aangevuld met de registratie van uren, een gecontroleerd inkoopproces en een declaratieproces om kosten onder controle te houden en projecten binnen budget te kunnen uitvoeren. Door Unit4 Business World kan War Child nog efficiënter en effectiever werken.

 

War Child is al bijna 25 jaar expert in het bieden van psychosociale hulp aan oorlogskinderen wereldwijd. Haar programma’s ondersteunen kinderen met zowel het verwerken van ingrijpende ervaringen als het opbouwen van zelfvertrouwen.

 

Not-for-profit sectorspecialisten
De cloudoplossing van Unit4 gaat War Child ondersteunen met financiële en projectadministratie, inkoopprocessen en operationele budgettering. Door de focus op dienstverlenende organisaties en de Not-for-Profitsector in het bijzonder, kan Unit4 meedenken met de uitdagingen waar War Child mee te maken heeft. Daarnaast vervult Unit4 een rol van advies over beproefde processen en best practices op het gebied van de financiële boekhouding en verantwoording bij not-for-profitorganisaties.

 

Volgens Fiona Buruma, Finance Manager War Child, is de samenwerking met Unit4 een enorme sprong voorwaarts: “Door War Child’s grote groei van de afgelopen jaren was het vorige systeem niet meer toereikend. Met hulp van Unit4 blijft het voor War Child ook in de toekomst mogelijk zorgvuldig verantwoording af te leggen aan onze donateurs en de institutionele donoren. Deze verantwoording is voor War Child als organisatie, samen met ons lage kosten beleid, erg belangrijk.”

 

“Op not-for-profitorganisaties ligt een grote druk om de overheadkosten laag te houden en de financiering die ze ontvangen zo effectief mogelijk te besteden aan de begunstigden. Dit kan alleen succesvol zijn met een goede, transparante administratie die zorgt voor de gewenste verantwoording naar alle donoren. Wij zijn er trots op dat wij onze not-for-profit sectorkennis in combinatie met Unit4 Business World kunnen inzetten om War Child te ondersteunen in hun belangrijke missie”, zegt Tom Dehouck, Managing Director Unit4.

 

Sinds 1 januari 2018 is het Nederlandse hoofdkantoor van War Child over op Unit4 Business World. Het verder uitrollen naar de landenkantoren zal volgens plan eind 2018 zijn afgerond.