Nieuws

Unit4 lanceert nieuwe E-health-toepassing die zorgverleners helpt met metingen

10 mrt 2019 - Categorie: Software

MeetMattie bespaart zorgorganisaties tijd en geld


 

Tijdens Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht presenteert Unit4 zijn nieuwste E-health-toepassing MeetMattie. MeetMattie helpt zorgverleners met de registratie, interpretatie en communicatie van metingen, zoals bijvoorbeeld bloedsuikerwaarden en insulinespuitschema’s. De registratie van de meting gaat met een paar drukken op de knop en de waardes kunnen gemakkelijk en veilig worden gedeeld met een huisarts of specialist. Doordat deze oplossing een tijdsbesparing van 20 minuten per medewerker per dag oplevert, helpt MeetMattie zorgorganisaties tijd en geld te besparen.

 

Software als zorgzame collega
De zorg in Nederland staat voor een flinke uitdaging: de sector moet betere zorg voor meer mensen bieden – en dat tegen een lagere prijs per persoon. Als er niets verandert aan de wijze waarop de zorg in Nederland georganiseerd is, zijn er in 2030 één op de vier werkende Nederlanders nodig in de zorg. E-health-toepassingen zijn dan ook in opmars om weerstand te bieden aan deze uitdagingen.

 

Met het motto ‘hart voor de zorg’ ontwikkelt Unit4 Healthcare software en apps die de zorgverlener ontzorgen en als het ware een behulpzame collega zijn. Om optimaal aan te sluiten op de behoeften die leven op de werkvloer, is de basis voor MeetMattie gelegd door onderzoek onder meer dan 1200 zorgverleners.

 

Door en voor zorgverleners ontwikkeld
Een team van Unit4 heeft de toepassing op een innovatieve manier uitgewerkt. Olav van de Reijken, General Manager Unit4 Healthcare: “We zien een veranderende behoefte in de markt. We leggen dan ook de focus op innovatie, snelheid en de betrokkenheid van klanten. Ieder idee dat ontstaat en iedere aanname die we doen, valideren we bij zorgprofessionals. Deze nieuwe manier van werken maakt het mogelijk om razendsnel te innoveren. Met MeetMattie wordt het aantal handelingen voor het meten van de bloedsuikerwaarden gereduceerd van 33 naar 11. Dit bespaart een zorgverlener enorm veel tijd.”

 

MeetMattie op Zorg & ICT
Hoe MeetMattie in de praktijk werkt, laten Unit4 en zorginstelling Carintreggeland op dinsdag 12 maart zien tijdens Zorg & ICT. Carintreggeland is de eerste die het prototype van de toepassing in gebruik heeft genomen. Tijdens een theatersessie spreken Chantal van Ginkel, productmanager Unit4, en Carien Morskieft, wijkverpleegkundige en projectmedewerker zorgtechnologie bij Carintreggeland, over MeetMattie en hoe Unit4 Healthcare en Carintreggeland in co-creatie ideeën heeft uitgewerkt tot een volwaardig product. 

 

Op woensdag 13 maart staat een tweede theatersessie op het programma en spreken Olav van de Reijken, General Manager Unit4 Healthcare, en Jeroen Kleinjan, voorzitter van de Raad van Bestuur van Carintreggeland, over de focus op innovatie in plaats van ‘keeping the lights on’.

 

Kosteloos een bezoek brengen aan Zorg & ICT? Schrijf je hier in en bezoek Unit4 op stand D.010. Na registratie voor de beurs kun je je ook registeren voor de sessies voor de theatersessies op dinsdag en woensdag.