Nieuws

Trintri haalt 125 miljoen dollar op met financieringsronde voor wereldwijde groei

05 aug 2015 - Categorie: Storage

Mountain View, Californië – 5 augustus 2015 — Tintri Inc., de leverancier van VM-bewuste storage-oplossingen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, maakt vandaag bekend dat het een Series F-financieringsronde heeft afgesloten, waarmee het 125 miljoen dollar heeft opgehaald.


De transactie werd geleid door Silver Lake Kraftwerk, een strategische tak van Silver Lake die in energie- en nutsbedrijven investeert. 

 

De oorspronkelijke investeerders achter Tintri — Insight Venture Partners, Lightspeed Ventures, Menlo Ventures en NEA — namen eveneens aan de financieringsronde deel. Het totale financieringskapitaal van Tintri komt hiermee uit op 260 miljoen dollar. Het bedrijf zal de nieuwe kapitaalinjectie aanwenden voor het bevorderen van de wereldwijde inzet van VM-bewuste storage-technologie. 

 

“We zien het als een eer om samen te werken met deze groep vooraanstaande investeerders”, aldus Ken Klein, de bestuursvoorzitter en CEO van Tintri. “De storage-sector ondergaat momenteel een ingrijpende transformatie als gevolg van de opkomst van virtualisatie en cloud computing. Conventionele oplossingen voor DAS-, NAS- en SAN-opslag kunnen het tempo nauwelijks nog bijbenen. Onze boodschap van VM-aware storage (VAS) vindt hierdoor steeds meer weerklank binnen de storage-markt. Deze financieringsronde zal bijdragen aan de realisatie van onze missie. We zullen onze wereldwijde aanwezigheid uitbreiden en de aandacht vestigen op de zakelijke voordelen van ICT-opslag die speciaal is ontwikkeld voor gevirtualiseerde ondernemingen. Klanten die van traditionele storage-platforms overstappen naar Tintri zijn zonder uitzondering verbaasd over onze opslagprestaties en gebruikseenvoud — ze willen voor geen goud meer terug.” 

 

“Naar onze mening zorgt de baanbrekende technologie van Tintri voor een transformatie van de storage-architectuur bij een groeiend aantal grootzakelijke klanten”, aldus Adam Grosser, bestuurslid van Tintri en directeur bij Silver Lake Kraftwerk. “We zien duurzame groeikansen voor Tintri, en het doet ons een genoegen om met het visionaire management van Tintri samen te werken aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie storage-oplossingen.” 

 

Tintri heeft een driecijferige groei weten te realiseren en zijn wereldwijde klantenbestand uitgebreid. Bijna de helft van deze klanten rapporteerde een jaaromzet van 1 miljard dollar of meer. Er worden momenteel meer dan 400.000 virtuele machines aan Tintri toevertrouwd, waarop 50 petabyte aan gebruikersgegevens worden opgeslagen door grote ondernemingen en cloud-aanbieders zoals Chevron, Comcast, ConocoPhillips, European Investment Bank, GE, NTT, MillerCoors, Rogers Communications, SK Telecom, Sony, Time Warner, United Healthcare en tientallen Amerikaanse overheidsinstellingen. De snelle groei van Tintri geeft aan dat organisaties die virtualisatie omarmen behoefte hebben aan opslagtechnologie die hetzelfde doet. 

 

“We zijn verheugd om de workloads van onze klanten van conventionele opslagsystemen over te hevelen naar Tintri om real-time verbeteringen van de opslagprestaties en beschikbare capaciteit te realiseren — het is niets minder dan kant-en-klare VM-bewuste opslag!”, aldus Magnus Osterlund, senior VMware & Wintel architect bij Solid Park. 

 

“In het begin was er opslag op blokniveau. EMC was de marktleider, en wij gebruikten hun oplossing. Vervolgens was er opslag op bestandsniveau. NetApp was de marktleider, en wij gebruikten hun Nu is het tijdperk van VM-bewuste opslag aangebroken. Tintri is de overduidelijke leider, en we vinden het geweldig om samen met hen de toekomst vorm te kunnen geven”, aldus Shoichi Morita, de bestuursvoorzitter en CEO van Networld Inc. 

 

Kom meer te weten over de visie van Tintri op de toekomst van storage tijdens een online presentatie door Ken Klein, de bestuursvoorzitter en CEO van Tintri, en Kieran Harty, de medeoprichter en CTO van het bedrijf. Deze presentatie vindt plaats op 20 augustus 2015.