Nieuws

Tegelgroep Nederland consolideert distributiecentra met WMS

10 jan 2019 - Categorie: Software

Warehousemanagementspecialist Consafe Logistics maakt bekend dat Tegelgroep Nederland drie distributiecentra gaat consolideren in één megamagazijn met het Astro WMS.


 

Daarmee anticipeert deze groothandel en importeur van wand- en vloertegels op marktveranderingen die mogelijk worden gemaakt door innovaties en nieuwe productietechnieken. Begin 2019 start de bouw van een nieuw 20.000m2 magazijn waarin de logistieke processen worden gemanaged met het Astro WMS.

 

Anticiperen op marktveranderingen

Als gevolg van nieuwe productietechnieken en innovaties zijn de afmetingen van wand- en vloertegels sinds 1995 meer dan verdubbeld. Omdat die tegels meer opslagruimte vragen en zwaarder wegen, is Tegelgroep Nederland begin 2017 gestart met de voorbereidingen voor het consolideren en verhuizen van drie distributiecentra naar een centraal magazijn. Een onderdeel daarvan was de selectie van een nieuw WMS. Op basis van alle behoeften en wensen en vergelijking van de beschikbare oplossingen heeft het bedrijf opnieuw voor Consafe Logistics gekozen. 

 

Logistieke uitdagingen

“Al onze producten verdeeld over drie magazijnen leverden een aantal logistieke uitdagingen op”, zegt Frank van der Weide, Director Operations bij Tegelgroep Nederland. “Door straks alles op één locatie te consolideren, kunnen wij niet alleen de transportkosten verlagen, maar ook besparingen realiseren op het extra laden en lossen van vrachtwagens”. Tijdens de voorbereidingsfase bleek dat het implementeren van een nieuw WMS aanzienlijk rendabeler is dan een totale revisie van het bestaande systeem. 

 

Vertrouwde partner

Tegelgroep Nederland had al vertrouwen in Consafe Logistics, omdat ze met het SattStore WMS hebben gewerkt. “Wij hebben ruim zeven jaar SattStore gebruikt, met prima resultaten”, vervolgt van der Weide. “Daarbij kregen wij uitstekende ondersteuning van Consafe Logistics. Zij hebben een pragmatische -no nonsense- aanpak en zetten indien nodig extra stappen. Wij werken nu een jaar met het Astro WMS® en zijn daar net zo tevreden over. Het is een heel flexibel WMS dat compatibel is met ons ERP-systeem. Zelfs zonder de voordelen van het nieuwe magazijn ervaren wij al een betere efficiency en effectiviteit.”

 

Selectiecriteria

De keuze voor Consafe Logistics’ Astro WMS is vooral het gevolg van een bewezen oplossing voor de uitdagingen van Tegelgroep Nederland, versus de theoretische mogelijkheden bij andere leveranciers. Een ander belangrijk selectiecriterium was de module voor het optimaliseren van de orderpickroutes. Deze heeft Tegelgroep Nederland al geholpen bij het optimaliseren van de magazijnindeling op basis van de huidige pickfrequenties en kan ook bijdragen aan toekomstige verbeteringen.

 

Procesoptimalisaties

Als Tegelgroep Nederland verhuisd is naar het nieuwe magazijn, naar verwachting eind december 2019, kunnen ze de functionaliteit van het Astro WMS pas optimaal gaan benutten. Mogelijk in combinatie met een meer gemechaniseerde manier van orderpicking. Welke keuzes ze daarbij maken maakt voor het WMS niet uit, omdat de functionaliteit daar eenvoudig op af te stemmen is. Consafe Logistics ontwikkeld ook voortdurend nieuwe modules, in nauwe samenwerking met klanten, waardoor er twee keer per jaar nieuwe functionaliteit beschikbaar komt.

 

Over Tegelgroep Nederland

Tegelgroep Nederland is een toonaangevende groothandel en importeur van wand- en vloertegels, met een groot distributienetwerk in de Nederlandse markt. Het bedrijf maakt deel uit van het Franse Saint-Gobain, waar ruim 190.000 medewerkers in 64 landen een jaaromzet van € 438 miljoen realiseren. Saint-Gobain behoort tot de 100 grootste en meest innovatieve bedrijven ter wereld.

 

Over Consafe Logistics

Consafe Logistics is een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van Warehousing Solutions. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en implementeert oplossingen voor klanten in verschillende markten om ze te helpen een voorsprong op de concurrentie te behalen. De logistieke expertise komt tot uiting in een breed portfolio van softwareproducten en diensten met een focus op de veelgebruikte Astro WMS-applicatie. Consafe Logistics heeft ruim 350 werknemers, helpt klanten in meer dan 30 landen over de gehele wereld en heeft kantoren in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie is te vinden op: http://www.consafelogistics.com