Nieuws

Statistieken Kaspersky Lab tonen aan: 72% van slachtoffers van Botnet DDoS-aanvallen is gevestigd in 10 landen

04 aug 2015 - Categorie: Security

Nederland niet meer aanwezig in top 10


 

Utrecht, 4 augustus 2015 – Volgens statistieken van Kaspersky DDoS Intelligence voor het tweede kwartaal van 2015 is driekwart van de via botnets aangevallen resources gevestigd in slechts 10 landen. Het onbetwiste leiderschap van de Verenigde Staten en China wordt verklaard door de goedkope hosting in deze landen. De veranderingen in de overige posities van de ranglijst en het groeiende aantal door dit soort aanvallen getroffen landen bewijzen echter dat geen enkel grondgebied beveiligd is tegen DDoS.

 

In het tweede kwartaal van 2015 steeg het aantal landen waar de aangevallen resources zijn gevestigd van 76 naar 79. Daarbij bevond 72% van de slachtoffers zich in slechts 10 landen. Dit percentage daalde echter ten opzichte van het eerste kwartaal, toen nog 90% van de slachtoffers uit 10 landen afkomstig was.

 

Nieuw in de top 10 van het 2e kwartaal is Kroatië, terwijl Nederland de top 10 heeft verlaten. China en de VS behielden hun leidende posities; Zuid-Korea verdrong Canada van de derde plaats. Dit werd veroorzaakt door een uitbarsting van botnetactiviteit, waarvan de meeste aanvallen tegen Zuid-Korea waren gericht. Daarnaast daalde het aandeel van de aanslagen op resources in Rusland en Canada ten opzichte van het vorige kwartaal.

 

Lees het volledige rapport hier online.