Nieuws

Softwarelicentiespecialist B-lay breidt team verder uit

13 feb 2018 - Categorie: Personalia

Softwarelicentiespecialist B-lay breidt zijn team uit met vier nieuwe medewerkers.


Dankzij de nieuwe aanwas kan het Utrechtse bedrijf voldoen aan de groeiende vraag naar expertise op het gebied van softwarelicenties, compliance en risicomanagement. Sinds de oprichting in 2008 maakt B-lay, zonder externe kapitaalinjecties, jaarlijks een omzetgroei van 20 tot 30 procent door.

 

Veel organisaties – voornamelijk grote, internationale corporaties en bedrijven uit het middensegment – lopen tegen contractuele problemen met softwareleveranciers als Oracle, Microsoft, SAP en IBM aan. Deze problemen kunnen leiden tot nabetalingen van miljoenen euro’s of onnodige uitgaven. Steeds meer bedrijven zijn daarom op zoek naar dienstverleners die hen kunnen helpen met software asset management (SAM).

 

Mark van Wolferen, medeoprichter en directeur van B-lay: “Wij ondersteunen bedrijven bij het minimaliseren van de financiële risico’s van software, het voorkomen van compliance issues en het realiseren van kostenbesparingen. Er is veel vraag naar deze specifieke expertise. Ons advies is bovendien volledig onafhankelijk: B-lay verkoopt geen software en is ook geen reseller van SAM-tools. We merken dat deze combinatie tussen kennis en onafhankelijkheid veel organisaties aanspreekt. Ik ben dan ook erg blij dat we ons team nu hebben kunnen versterken zodat we onze groei voort kunnen zetten.”

 

B-lay zag onder meer de behoefte aan IBM-kennis toenemen in de markt. Deze groeiende vraag wordt opgevangen door Randy Bal (45), die zich als technical analyst volledig op IBM zal richten. Daarnaast krijgt het team van B-lay versterking van Roger Ekkerink (44) als information manager, project manager Frank Rolvink (34) en financieel specialist Aart van Veelen (39).

 

Amerikaanse vestiging

Afgelopen jaar opende B-lay al een kantoor in Boston, om beter te kunnen voldoen aan de vraag in Amerika. Ook B-lay’s expertisecentrum in Boekarest maakt een flinke groeispurt door.