Nieuws

Ruckus R730: het eerste 802.11ax access point dat geschikt is voor IoT en LLE in openbare gelegenheden, stadions, treinstations en scholen

19 jul 2018 - Categorie: Wifi / access points

Ruckus lanceert daarnaast de Ultra-High Density Technology Suite, die de netwerkprestaties verbetert en WPA3-beveiliging toevoegt om eindgebruikers te beschermen tegen veelvoorkomende aanvallen


 

Ruckus Networks, onderdeel van ARRIS, kondigt vandaag de Ruckus R730 aan, het eerste draadloze 802.11ax acces point (AP) in de branche dat geschikt is voor IoT en LTE. De R730 heeft een hoge capaciteit en werkt nauw samen met de nieuwe Ruckus Ultra-High Density Technology Suite. Zo levert de R730 probleemloos video met hoge resolutie in drukke omgevingen zoals stadions, treinstations en scholen. Bovendien werkt de R730 met zowel het nieuwe WPA3™ beveiligingsprotocol als WiFi™ Enhanced Open voor veiligere verbindingen op openbare netwerken.

Het wereldwijde data- en videoverkeer groeit enorm door de snelle toename van het aantal mobiele apparaten. ABI Research voorspelt dat in 2022 het aantal geleverde WiFi apparaten gegroeid zal zijn tot bijna 35 miljard. Bovendien neemt het data- en videoverkeer verder toe, doordat ook het datagebruik per apparaat toeneemt, bijvoorbeeld door videostreaming, VR, AR en livestream gaming.

“Ruckus’ klanten en partners vragen steeds meer van hun netwerken”, aldus Ian Whiting, president van Ruckus Networks. “Bij Ruckus leveren we al jarenlang vernieuwende producten en technologieën die voldoen aan de meest vergaande netwerkeisen, terwijl we de kosten-per-verbinding laag houden. De Ruckus R730 en Ruckus Ultra-High Density Technology zijn daar een goed voorbeeld van.”

Lees het volledige Engelstalig persbericht voor meer technische details.