Nieuws

Rackspace benoemt Martin Blackburn als nieuwe CEO van Rackspace EMEA

27 jan 2020 - Categorie: Personalia

Martin vervangt Darren Norfolk als EMEA Managing Director om de verdere groeistrategie in de EMEA-regio te ondersteunen


Rackspace heeft Martin Blackburn benoemd als Managing Director voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, om de groei van het bedrijf in deze regio voort te zetten.  

Als hoofd van EMEA, zal Martin verantwoordelijk zijn voor de strategie en ontwikkeling van het bedrijf in de EMEA-regio. Dit omvat onder andere activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Europa, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en het Midden-Oosten.

 

Martin is een ervaren leider in het techlandschap met meer dan 35 jaar ervaring in functies bij Marconi, Logica, HP, EDS en IBM. Gedurende zijn carrière hebben deze organisaties onder zijn leiding significante prestaties bereikt op het gebied van customer succes, implementatie en innovatie. Tot voorkort was hij Executive Chair voor een aantal bedrijven binnen Marlin Equity Partners. Daarvoor bekleedde hij functies bij IBM als General Manager, Chief Operating Officer Europe, General Manager Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar hij verantwoordelijk was voor outsourcing, consulting, en cloud-en security services.

 

Martin neemt het stokje over van Darren Norfolk, die Rackspace na 13 jaar verlaat. Darren bouwde tijdens zijn dienstverband een succesvol klantenbestand op en leverde ambitieuze groeiplannen voor de regio. Als onderdeel van Martin’s doelstellingen voor het bedrijf zullen deze plannen worden versneld, waaronder een verdere uitbreiding in nieuwe markten.

 

Kevin Jones, CEO van Rackspace, zegt: "We beginnen 2020 met ambitieuze plannen voor groei met Martin. Hij brengt een schat van leiderschapservaring en technologische kennis met zich mee die de groei van het bedrijf zal versnellen. Onze EMEA- business is een cruciaal onderdeel van onze toekomst en ik heb er alle vertrouwen in dat de organisatie zal blijven groeien."

 

"Ik wil Darren ontzettend bedanken voor zijn harde werk. Hij draagt een goed presterende business aan Martin over die het success dat klanten halen uit cloud diensten versnelt. Daarbij blijft Rackspace bekend staan als een Great Place to Work."

 

Martin Blackburn voegt toe: "De expertise, het marktleiderschap en de fantastisch cultuur van Rackspace zijn bewonderenswaardig. Dat is met name te danken aan het team van gepassioneerde experts. Ik kijk er ontzettend naar uit om met deze professionals samen te werken. Rackspace staat bekend om zijn ongeëvenaarde customer experience en het ondersteunen van klanten in iedere fase van hun transformatie met cloudspecialisatie en voordurende modernisering, door flexibel en agile te werken. We hebben een solide basis om onze groei in 2020 en daarna voort te zetten."