Nieuws

Papierloos Monitor 2018: Nederlandse manager print jaarlijks 28,6 kilo papier

29 okt 2018 - Categorie: UITGELICHT

Nederlanders printen meer dan in 2015


Nederlandse leidinggevenden printen gemiddeld 26,1 bladzijden per dag, jaarlijks 28.6 kilo. Dat staat gelijk aan twee volle kratten bier of drie stoeptegels. Dit blijkt uit de Papierloos Monitor van Viadesk.

 

Belgische leidinggevenden lopen per werkdag 20,4 keer naar de printer. Duitse managers zijn de echte printprinsen met dagelijks 40,1 bladzijden. In de periodieke Papierloos Monitor, die wordt uitgevoerd door No Ties, in opdracht van Viadesk, wordt 450 medewerkers en leidinggevenden in Nederland, Duitsland en België gevraagd naar hun mening over het papierloze kantoor.

 

Jaarlijks duizenden printjes

Managers zijn niet de enige bomenkillers. Ook kantoorpersoneel offert flink wat bomen op aan zijn printlust. Nederlanders zijn sinds 2015 meer gaan printen. In 2017 zetten Hollanders de printer gemiddeld 17.4 keer aan het werk. In 2015 printten Nederlanders gemiddeld 16.1 bladzijden per dag. Belgische werknemers printen dagelijks 17.1 bladzijden (18,3 in 2015). Duitse werknemers printen gemiddeld 26 bladzijden per dag.

 

Thuiswerken blijkt bomenkiller

Thuiswerken staat voor sommige mensen nog synoniem voor een gang naar de printer. Zo print 15% van de Nederlanders documenten uit op kantoor vooruitlopend op een thuiswerkdag. Respondenten printen hun documenten graag omdat ze claimen gemakkelijk te kunnen navigeren en bladeren. Ondanks alle verwachtingen en voorspellingen over het Papierloze kantoor blijkt de werkelijkheid toch weerbarstiger en print de Nederlandse werknemer (op basis van de cijfers van de Papierloos Werken Monitor en uitgaande van 220 werkdagen) per jaar gemiddeld bijna 4.200 pagina’s digitaal geproduceerde informatie.

Hans Koekkoek, woordvoerder Viadesk: ‘Printen is een ingebakken gewoonte en mensen leren het daardoor maar moeilijk af. Toch zien we positieve ontwikkelingen in de monitor. Er wordt minder geprint dan drie jaar geleden en de meeste respondenten zijn positief over volledig digitaal werken. De mogelijkheden om zonder papier te werken zijn er. Met slimme software kan vrijwel elk bedrijfsproces digitaal worden afgehandeld, inclusief het samenwerken en communiceren met collega’s. Digitaal werken zorgt er ook voor dat kennis makkelijker uitgewisseld kan worden en voor iedereen in de juiste versie beschikbaar is op één centrale plek: de digital workplace.’

 

Over Viadesk

Sinds 1997 ontwikkelt Viadesk Digital Workplace oplossingen die bedrijven en hun werknemers helpen bij het delen van informatie. Van sociale intranet tot e-learning software, Viadesk heeft de juiste tools voor kennisbeheer en online samenwerking. Ruim 200.000 professionals bij grote internationale organisaties als de Gemeente Amsterdam, CCV, Koninklijke Boom Uitgevers, Nederlandse Aardolie Maatschappij, VNG, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Bistum Deutschland en de Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung (DGUV) gebruiken de platforms dagelijks.

 

Viadesk begeleidt organisaties op weg naar een digitale werkplek die alle medewerkers en processen verbindt. Als Europese leverancier gevestigd in Amsterdam en Keulen overtuigt Viadesk door haar veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid, maar vooral ook met zijn beveiliging en klantgerichtheid. Als software-as-a-Service oplossingen zijn de tools direct klaar voor gebruik, maar worden ze voortdurend ontwikkeld. Dit maakt ze toekomstbestendig en ondersteunt digitale samenwerking op de lange termijn.