Nieuws

Neomax start nieuw onderzoek naar werkmotivatie beginnende IT’er. Test of intrinsieke motivatiefactoren nog steeds zwaarder wegen dan extrinsieke factoren

04 aug 2015 - Categorie: IT / ICT

Almere, 4 augustus 2015 – IT-detacheerder neomax start opnieuw onderzoek onder de Y-generatie.


Dit deden zij al eens in 2012, toen bleek dat doorgroeimogelijkheden voor startende IT-professionals de belangrijkste rol speelde bij de keuze voor een werkgever.

 

Het onderzoek toonde toen aan dat de intrinsieke motivatiefactoren over het algemeen belangrijker werden gevonden dan de extrinsieke motivatiefactoren. Doorgroeimogelijkheden en de uitdaging in het werk stonden in 2012 hoger op het lijstje dan de hoogte van het salaris.

 

Om erachter te komen of dit nog steeds het geval is, stelt neomax startende IT’ers nog eens deze vraag. De probleemstelling waar het onderzoek antwoord op moet geven luidt: wat motiveert een afgestudeerde startende IT’er uit de generatie Y, om voor een werkgever in de IT-branche te kiezen? Het doel van het onderzoek is om de startende IT’er te begrijpen en hun behoeften in kaart te brengen. Wat drijft hen om voor een bepaalde werkgever in de IT-sector aan de slag te gaan? Door te weten wat de professionals motiveert, kunnen bedrijven hier rekening mee houden. Met de verkregen informatie ontstaat er zo een positieve wisselwerking tussen werkgever en werknemer, waardoor beide partijen kunnen groeien.

 

Claudette Martens, oprichter van neomax: “Het is ontzettend belangrijk om ons te verdiepen in de wensen en behoeften van de startende IT’er. Zij zijn immers degene die de IT-branche draaiende en in beweging houden. Met dit onderzoek kunnen we een goed beeld schetsen van de toekomstige IT-professional en hierop inspelen. Door te weten hoe de ideale werkomgeving van een IT’er eruitziet, welke arbeidsvoorwaarden zij belangrijk vinden en wat hen doorgaans motiveert, kunnen wij hierop voortborduren en vraag en aanbod nog beter op elkaar afstemmen. We willen tenslotte een duurzame samenwerking tussen onze gedetacheerden en opdrachtgevers realiseren.”