Nieuws

Met Taxvice brengt Sdu een revolutionaire oplossing voor de belastingadviseur

27 nov 2019 - Categorie: Software

Belastingadviseurs krijgen een nieuwe, revolutionaire software-oplossing in handen die al hun werkzaamheden digitaal bundelt.


Het gaat om Taxvice, de eerste digitale cloud-oplossing voor de belastingadviespraktijk waarbij fiscale inhoud, werkprocessen en datastromen bij elkaar komen. Taxvice is ontwikkeld door Sdu, in samenwerking met een aantal partners.

 

Taxvice zet het werk van belastingadviseurs volledig op z'n kop. Zo helpt deze software-oplossing belastingadviseurs om effectief samen te werken met collega’s, accountants, notarissen en advocaten. Taxvice begeleidt het structureel toepassen van het vierogenprincipe binnen de organisatie en vereenvoudigt de communicatie. Het ondersteunt bij de inventarisatie, analyse, advisering, uitvoering en het vastleggen van het klantadvies. 

 

Een efficiënter adviesproces

Met Taxvice is er voor het eerst een oplossing die alle klantinformatie uit de verschillende werkprocessen automatisch aan elkaar koppelt. Zo komen belastingadviseurs veel efficiënter tot hun advies. “Sdu heeft een revolutionaire oplossing gevonden die ik als productontwikkelaar maar eens in de zoveel tijd op de markt kan brengen. Taxvice is zo’n baanbrekend product", aldus Esther van Doesburg, Chief Innovation Manager van Sdu. Sander de Groot, CEO van Sdu, vult haar aan: "Alle werkzaamheden, zoals het vinden, delen en vastleggen van de advisering gaan met Taxvice namelijk vanzelf. Zo besparen belastingadviespraktijken zeeën van tijd en kunnen ze zich meer richten op belangrijke klantvragen." 

 

Taxvice stroomlijnt werkprocessen

Taxvice stroomlijnt bovendien de verschillende werkprocessen op kantoor. Iedere belastingadviseur werkt daardoor op dezelfde, systematische manier, zonder dat ruimte voor eigen creativiteit verloren gaat. "Dat zorgt voor meer kwaliteit en samenwerking in de organisatie en leidt tot een betere dienstverlening aan klanten. Belastingadviseurs kunnen zich met Taxvice focussen op de fiscale inhoud, in plaats van op allerlei randzaken." 

 

 

Sdu innoveert

Taxvice is ontwikkeld door Sdu, in nauwe samenwerking met Alfa Accountants en Adviseurs, DRV Accountants & Adviseurs en mth accountants & adviseurs. Sdu is de innovatiepartner voor bedrijven en professionals in de fiscale en juridische sector. Het bedrijf ontwikkelt producten en diensten in co-creatie met klanten. Voor de ontwikkeling van Taxvice hebben meer dan 300 interviews en tussentijdse praktijktoetsingen plaatsgevonden. CEO Sander de Groot: "Co-creatie is in onze visie een strategie die gericht is op succesvol samenwerken om zo veel sneller de beste oplossingen te ontwikkelen. We doen dat in een continu proces samen met klanten, medewerkers en andere partners." 

 

Kwaliteit gewaarborgd

Efficiënter werken. Slimmer communiceren. Taxvice maakt het mogelijk. Voor belastingadviseurs was er nog geen all-in-one oplossing die ieder werkproces aan elkaar koppelt. Nu is die er eindelijk wel. "Fiscalisten willen vooral bezig zijn met goed advies voor hun klanten. Deze nieuwe software-oplossing ondersteunt het advieswerkproces op kantoor, waarborgt de kwaliteit en integreert de datastromen. Met de komst van Taxvice ziet de belastingadviespraktijk er vanaf nu anders uit”, aldus De Groot.

 

Praktische informatie:

Meer informatie over deze softwareoplossing vindt u via deze link www.sdu.nl/taxvice