Nieuws

MediaMarkt helpt beste deal van de dag te vinden via Google Assistent

27 jul 2018 - Categorie: IT / ICT

Marktleider zet in op Smart Home-oplossingen


De beste aanbiedingen bij MediaMarkt zijn vanaf vandaag te vinden met behulp van je stem. Vraag de Google Assistent op je telefoon naar de aanbieding van de dag en MediaMarkt toont de beste aanbieding, waarna je het product direct kunt bestellen. MediaMarkt behoort hiermee tot de eerste winkels in Nederland die aanbiedingen vindbaar maken in een spraakgestuurde app.

Deze functionaliteit in de Google Assistent-app is een voorbeeld van de strategische keuze van MediaMarkt om in te zetten op zogeheten Smart Home-oplossingen.

De Google Assistent is al enige tijd in het Engels beschikbaar en wordt nu ook gefaseerd in het Nederlands gelanceerd. De vernieuwde Google Assistent mét aanbiedingen van MediaMarkt is vanaf vandaag standaard beschikbaar op Androidapparaten en ook te downloaden in de Apple store. Niet alleen de beste aanbiedingen, ook de openingstijden en route naar elke vestiging van MediaMarkt zijn met de Google Assistent in een handomdraai gevonden.

Spraakgestuurd zoeken bespaart mensen tijd en wint snel aan populariteit. Dat uitgerekend MediaMarkt een van de eerste is met deze functionaliteit binnen de Nederlandse Google voice-app voor consumenten, is niet toevallig. De elektronicaketen is marktleider op het gebied van Smart Home.Alle apparaten aansturen met één spraakopdracht
De spraakgestuurde functionaliteit van MediaMarkt benut nog maar het topje van de ijsberg van wat Google Assistent allemaal kan. MediaMarkt ziet kansen in het uitbreiden van deze functionaliteit, maar wil de consument vooral meenemen in de nieuwe wereld van Smart Home. In die wereld zijn alle apparaten in huis met elkaar verbonden en onder meer te bedienen met spraakopdrachten. Consumenten kunnen bij MediaMarkt inspiratie opdoen en medewerkers advies vragen om met Smart Home vertrouwd te raken.“Het brede gebruik van televisie, internet en smart devices zijn voorbeelden van revolutionaire intredingen die ons leven veranderden. Het lijkt er sterk op dat we met Smart Home-oplossingen aan de vooravond staan van een volgende revolutionaire intrede. Het is een nieuwe wereld die volop mogelijkheden biedt en waar ontwikkelingen elkaar snel opvolgen,” zegt Ken Fontijn, Chief Digital Officer bij MediaMarkt Nederland. Er komt veel meer bij kijken dan het bedienen van een slimme thermostaat of automatische verlichting. “Als marktleider in consumentenelektronica willen wij de consument inspireren en leren hoe die het meest uit Smart Home-toepassingen kan halen. Dat is dus meer dan de verkoop van producten, het is ook advies. Bijvoorbeeld over het verbinden van een product met andere apparaten in huis.”In de Smart Home-wereld in MediaMarkt Eindhoven Centrum
kunnen consumenten ervaren wat Smart Home allemaal te bieden heeft en hoe ze verschillende apparaten op afstand kunnen besturen. Andere vestigingen van MediaMarkt volgen binnenkort.