Nieuws

Marco Lesmeister, HP Nederland: Onze vier pijlers helpen resellers bij keuzes’

18 dec 2014 - Categorie: Cloud

Bedrijven van groot tot klein worstelen met hun positie in de waardeketen. Toetreden tot de markt is dankzij nieuwe technologie en distributiemodellen zoals de cloud steeds makkelijker. Ingehaald worden door concurrentie ook. Resellers kunnen hier een belangrijke rol in spelen, vertelt Marco Lesmeister, Channel Manager Enterprise Group HP Nederland.


"Wij werken als HP voor bedrijven van elke omvang en in elke sector. Wij halen ongeveer 70 procent van onze business bij resellers en partners vandaan en 30 procent doen we direct via de top 50/60 van grote bedrijven. We merken dat er steeds meer behoefte komt aan een snellere manier van zaken doen.

Grote bedrijven worstelen met hun positie in de waardeketen en de kleine bedrijven zoeken manieren om zich te onderscheiden van de concurrentie."De grillige levensduur van deze bedrijven staat bovendien onder druk, meent Lesmeister. Toetreden en groeien in de markt wordt steeds makkelijker, want de technologie die vroeger alleen voor de grote bedrijven te krijgen was is nu voor iedereen toegankelijk. "Maar je wordt dus ook minstens zo snel weer ingehaald door je concurrenten."

HP ziet zijn rol in deze ontwikkelingen als ondersteunend, zowel voor eindklanten als het kanaal: Lesmeister: "Wij transformeren bedrijven, groot en klein, naar 'the new style of IT'. Dat doen we op basis van vier pijlers die op technologisch gebied en in het gebruik de meeste impact hebben op organisaties: cloud, security, bigdata en mobility." Resellers spelen bij elke pijler een belangrijke rol in de benadering van eindklanten. Lesmeister benadrukt dat HP per partner wil bekijken wat voor hen wel of niet interessant is. Het gaat niet zozeer om zoveel mogelijk technologie door te schuiven. "Ons belangrijkste advies aan resellers is dan ook: maak een keuze!"

Dit is een samenvatting van het interview met Marco Lesmeister, HP Nederland, in het vakblad Resellers Business 1, 2014. Bent u nog geen lid van Resellers Business? Meld u zich dan hier aan.