Nieuws

Macaw ontvangt SEA 2020 Honorable Mention

21 sep 2020 - Categorie: IT / ICT

Macaw helpt Schmitz Cargobull te positioneren als digitale pionier en ontvangt een eervolle vermelding van technologiepartner Sitecore


Macaw heeft een Sitecore Experience Award (SEA) Honorable Mention gekregen in de categorie ‘Most Intelligent Content Optimisation’ voor de creatie van een digitaal platform voor Schmitz Cargobull. Het platform ondersteunt de Europese marktleider voor trailers en carrosserieën met zowel effectieve zakelijke leadgeneratie als digitale marketingcampagnes om de conversie te verhogen, en helpt hen een consistente merkervaring over de hele wereld te realiseren.

Kortere time-to-market, meer flexibiliteit, minder operationele kosten

Macaw heeft een klantgericht UX-ontwerp gemaakt dat de innovatieve kracht van het bedrijf weerspiegelt en ook voldoet aan de digitale ambities van de internationale B2B-fabrikant. Macaw implementeerde ook het Digital Experience Platform van marktleider Sitecore. Dit platform, gehost op de Microsoft Azure Cloud-infrastructuur, brengt klanten en prospects snel en eenvoudig in contact met de juiste contactpersoon bij Schmitz Cargobull. Klanten profiteren ook van het feit dat ze één aanspreekpunt hebben voor alle beschikbare diensten. Daarnaast kan Schmitz Cargobull zijn wereldwijde en lokale content op een gestructureerde, snelle en eenvoudige manier beheren. Dit maakt een uniforme merkaanwezigheid in alle 40 landen mogelijk, verkort de time-to-market, zorgt voor meer flexibiliteit en lagere operationele kosten.

Sitecore Experience Awards

De Sitecore Experience Awards (SEA) 2020 erkennen merken die echte klantgerichte digitale ervaringen creëren met behulp van Sitecore® technologie. De SEA’s worden toegekend aan Sitecore-klanten en hun partners. Inzendingen moeten duidelijk aantonen dat hun Sitecore-oplossing een overtuigende ervaring oplevert voor alle gebruikers, van ontwikkelingspartners en corporate marketing afdelingen tot zakelijke en IT-gebruikers en eindgebruikers.

Innovatie

“Dit jaar heeft de digitalisering bewezen van vitaal belang te zijn voor het voortbestaan van veel bedrijven. Intelligente contentoptimalisatie is daarom een belangrijke factor voor een sterkere betrokkenheid van de klant. Dit maakte het mogelijk om zakelijke en bedrijfsdoelstellingen te bereiken in de huidige moeilijke marktomgeving,” aldus Paige O’Neill, CMO van Sitecore. “De Sitecore Experience Awards erkennen de meest innovatieve implementaties die geheel nieuwe mogelijkheden bieden voor onze klanten en partners door middel van uitzonderlijke klantervaringen. Hierdoor worden digitale ervaringen sneller en effectiever, waardoor het doelgroepen zich meer betrokken en verbonden voelen dan ooit tevoren. En tegelijkertijd maximaliseren we het gebruik van content in alle kanalen en geografieën van een organisatie.”

Gebruikerservaring

Daniela Maucher-Gossweiler, Manager Marketing Communications bij Schmitz Cargobull AG, is tevreden met de digitale strategie en het concept – waarbij het draait om de gebruikerservaring. “Dankzij de nieuwe website hebben we meer interactiekanalen met klanten en onstonden nieuwe zakelijke mogelijkheden. De website kan nu worden gebruikt als een strategisch marketinginstrument, wat de flexibiliteit verhoogt en kosten bespaart. Verdere optimalisaties zijn nu mogelijk door het gebruik van persona’s en de bijbehorende tracking.”

Michael Schöller, Head of IT Infrastruktur and Services bij Schmitz Cargobull AG, voegt hieraan toe: “De wijziging hield ook een technische verandering in. We hebben zowel de technologie als het platform veranderd om onze merkstrategie en onze bedrijfsdoelstelling te ondersteunen, namelijk om onze positie als pionier in de digitale sector te consolideren en uit te breiden.”

Macaw loves challenges

“Onze experts combineren hun kennis, creativiteit, passie en enthousiasme met eersteklas technologie om bedrijven de best mogelijke oplossingen te bieden door elke dag de grenzen en mogelijkheden te verleggen. Daarom kunnen we onze klanten ondersteunen bij het bereiken van doelen die onhaalbaar leken en ze helpen hun digitale ambities te realiseren”, aldus William van der Pijl, CEO Macaw. “We houden van uitdagingen. En gaan voor succes. De resultaten die Schmitz Cargobull weet te verzilveren zijn indrukwekkend. De erkenning die we daar bovenop van Sitecore hebben gekregen maakt ons extra trots.”

Alle inzendingen worden door een panel van lokale Sitecore-executives beoordeeld. Bij de toekenning van de SEA 2020 Honorable Mentions vonden de juryleden het belangrijk dat de inzenders lieten zien hoe Sitecore-oplossingen worden ingezet om een duurzame impact te creëren in de klantervaring of het contentmanagement. In totaal hebben vijf regio’s alle inzendingen goedgekeurd en geëvalueerd op basis van specifieke selectie- en evaluatiecriteria.