Nieuws

Lars Reinkemeyer start als Vice President Customer Transformation bij Celonis

12 jan 2021 - Categorie: Personalia

Reinkemeyer wordt gezien als een pionier in procesuitvoering en gaat zich richten op de versnelling van transformatie-initiatieven van Celonis’ klanten


Celonis, wereldwijd leider in Execution Management Systems (EMS), kondigt de aanstelling van Lars Reinkemeyer tot Vice President Customer Transformation aan. Reinkemeyer komt over van Siemens, waar hij diverse senior executive functies bekleedde en de implementatie van Celonis’ process mining binnen Siemens uitbreidde. Reinkemeyer is tevens bekend als auteur van het boek Process Mining in Action: Principles, Use Cases and Outlook, welke eerder dit jaar werd gepubliceerd.

Bij Celonis zal Reinkemeyer klanten helpen om hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie te versnellen door middel van het Celonis Execution Management Systeem en de process mining technologie. Door te ondersteunen en te adviseren bij het ontwerp van een EMS Centre of Excellence en de implementatie hiervan, kan process-excellence bevorderd worden bij klanten en zal de uitvoeringscapactieit vergroot worden.

“Lars is een echte pionier op het gebied van execution management en process mining. We zijn dan ook blijk dat hij zich bij ons team voegt”, aldus Alexander Rinke, co-CEO en mede-oprichter van Celonis. “De procesexpert wordt nu leraar, en onze klanten zullen ongetwijfeld profiteren van de diepgaande expertise van Lars in het toepassen van process mining om de resultaten van de uitvoering te stimuleren.”

Ook Reinkemeyer zelf is blij met de aanstelling: “Onderdeel worden van Celonis is een eenmalige en unieke kans om mijn passie te volgen en organisaties in staat te stellen hun uitvoeringscapaciteit te ontsluiten en hun manier van werken te transformeren. De volgende evolutie van de marktleidende process mining technologie naar het totale Celonis Execution Management System spreken me daarin enorm aan.”

Reinkemeyer, gevestigd in München, heeft een Ph.D. van de Universiteit van Keulen en is een Visiting Scholar aan de Univiersity of California, Santa Barbara, en docent aan Stanford University. Hij is adviseur van de IEEE Task Force op het vlak van process mining en regelmatig spreker en voorzitter op internationale conferenties