Nieuws

Kennisplatform Tech Data helpt IT-partners met verkoop security

21 apr 2020 - Categorie: Security, UITGELICHT

Organisaties moeten zich momenteel aanpassen aan de ontstane situatie.


Organisaties moeten zich momenteel aanpassen aan de ontstane situatie. Ze dienen veelal massaal thuiswerken te faciliteren, wat mogelijke securityrisico’s vergroot. Tegelijkertijd was het aanbod securitymiddelen nog nooit zo groot als nu. In die lastige omstandigheden vertrouwen organisaties op hun IT-partner. Tech Data wil die IT-partners ondersteunen met een nieuw kennisplatform: TDSecurity.nl.

 

Met het kennisplatform wil Tech Data de verkoop van securityoplossingen vereenvoudigen voor zijn partners. Zij vinden op TDSecurity.nl kennis, tips en best practices voor het opzetten en uitbouwen van een succesvolle securitybusiness.

 

Dat is zeer welkom in deze tijden. Cybercriminaliteit professionaliseert in rap tempo. Hackers opereren steeds vaker als onderdeel van goed georganiseerde criminele organisaties. Ze beschikken over veel kennis en geavanceerde middelen. Bovendien groeien de securityrisico’s nu organisaties massaal thuiswerken. Aan de aanbodkant groeit het aantal securityoplossingen snel. Die mix van omstandigheden maakt het voor eindklanten vaak lastig goede keuzes te maken. Ze verwachten dat de partner hierbij helpt.

 

Topsport

Het opbouwen van een succesvolle securitybusiness, is niet altijd eenvoudig. De snelle ontwikkelingen vragen om continue alertheid en actuele kennis van partners. Tegelijkertijd moeten ze steeds uit het ruime aanbod van mogelijkheden en oplossingen de juiste securitymiddelen kiezen om hun klanten zo goed mogelijk te beschermen. Tech Data wil zijn IT-partners in die lastige omstandigheden zo goed mogelijk faciliteren.

 

Het platform biedt partners de volgende hulpmiddelen om hun securityverkoop te vereenvoudigen:

 

·    Ondersteuning bij verkoop securityoplossingen

De verkoop van security vereist inzicht in zowel de securitydreigingen als in de beschikbare oplossingen. Op het platform is daarom een uitgebreide whitepaper te vinden vol tips voor het effectiever verkopen van security.

 

·    Antwoorden op veelgestelde vragen

Eindklanten zitten vaak met allerlei vragen als het hun veiligheid aangaat. Zij verwachten dat partners hen kunnen voorzien van antwoorden. De website bevat daarom een factsheet met veelgestelde vragen over security, inclusief de antwoorden. Daarmee kunnen partners zich goed voorbereiden op gesprekken.

 

·    Delen van specifieke securitykennis

Een succesvolle securitybusiness vraagt om veel actuele kennis. Daarom verschijnen op het platform regelmatig blogs waarmee partners hun kennis op peil kunnen houden. Daarnaast geeft het securitywoordenboek een heldere uitleg van veelvoorkomende securitybegrippen.

 

·    Ondersteuning bij diverse uitdagingen

Bij het opzetten van een securitybusiness komt veel kijken. Daarom biedt het platform informatie over de support van Tech Data op het gebied van techniek, financiering en sales & marketing. De website van TD Academy biedt een overzicht van specifieke cursussen en workshops rondom security.

 

·    Overzicht vendoren

Het securityportfolio van Tech Data is zeer uitgebreid. De distributeur heeft daarom het portfolio verdeeld in verschillende categorieën. De website geeft een overzicht van deze deelportfolio’s en presenteert per categorie diverse vendoren.

 

“Eindklanten leggen veel vertrouwen bij hun IT-partner als het gaat om de continuïteit en veiligheid van hun business”, zegt Bastiaan Schoonhoven, Teamlead Marketing bij Tech Data. “Zeker in onzekere tijden is vertrouwen essentieel. Dat is voor partners een uitdaging, maar ook een kans zich te bewijzen en het vertrouwen definitief te winnen. Wij bieden hen met TDSecurity.nl op alle mogelijke manieren ondersteuning.”