Nieuws

IGEL noteert record omzetgroei in software in 2017

12 feb 2018 - Categorie: IT / ICT

VS-omzetgroei is 74%, in Nederland boekt IGEL 25% jaaromzetgroei


 

 

 

IGEL Technology, toonaangevend leverancier van krachtige endpoint managementsoftware publiceert de bedrijfsresultaten van 2017 met een wereldwijde omzetgroei van 16%. Daarbij heeft het werkplekbeheerbedrijf een omzetgroei van 74% gerealiseerd in de Verenigde Staten. Deze explosieve groei is vooral te danken aan de recordverkoop van software, die in de VS met maar liefst 589 procent is gestegen. In Nederland heeft IGEL een totale omzetgroei van 25% gerealiseerd in vergelijking met 2016.

"Steeds meer organisaties zijn op zoek naar een centrale beheeromgeving voor een groeiende diversiteit aan werkplekapparatuur. Dat zien we terug in onze verkoopresultaten. Waar we voorheen vooral thin client werkplekapparatuur verkochten, maakt de afzet van onze Universal Management Suite (UMS) oplossingen nu een steeds groter deel uit van onze totale omzet. UMS is onze software-oplossing voor gecentraliseerd werkplekbeheer”, vertelt Hans Vogel, Country Manager IGEL in Nederland.

In 2017 heeft IGEL wereldwijd 258.000 hardware-units verkocht en 115.000 softwarelicenties. In Nederland is de omzet uit thin client hardware gestegen met 20%. De omzet afkomstig van werkplekbeheersoftware steeg met 35% afgelopen jaar in vergelijking met 2016.

IGEL OS vormt de kern van IGEL’s softwareoplossingen. Het op Linux gebaseerde besturingssysteem legt de lat hoger voor ransomware en cyberaanvallen. Organisaties zijn met deze oplossingen in staat Windows-applicaties te laten draaien op werkplekapparatuur zonder veiligheidsrisico’s. Met de IGEL Universal Management Suite kunnen tienduizenden werkplekcomputers beheerd worden vanuit één gecentraliseerd beheersysteem. Daarmee worden hoge kosten voor het vervangen van hardware vermeden omdat werkplekapparatuur veel langer mee kan, en functionaliteit niet langer op het lokale apparaat staat.

Afgelopen jaar hebben meer dan 1000 resellers over de hele wereld IGEL-oplossingen verkocht in een uitgebreid aantal sectoren zoals de zorg, overheid, retail en de financiële sector. De inzet van channel-partners is een belangrijke bijdrage aan het succes van IGEL. Begin deze maand is IGEL ook gestart in Canada met een nieuw verkoopkantoor in Toronto.

IGEL UMS kan gratis gedownload worden op http://www.myigel.com.