Nieuws

Hyundai Autron start samenwerking met BlackBerry QNX

08 nov 2019 - Categorie: IT / ICT

Hyundai Autron kiest BlackBerry QNX voor de verbetering van zijn Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) en software platformen voor zelfrijdende auto’s.


Het dochterbedrijf van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyuandai Motor Group is een toonaangevend research en development bedrijf dat gespecialiseerd is in elektronische besturingssoftware en semiconductors voor de auto-industrie.

Hyundai Autron maakt gebruik van QNX® OS for Safety. Deze softwareoplossing vormt een betrouwbare en kosteneffectieve basis die nodig is voor de ontwikkeling van auto- en bedrijfskritische systemen. Het operating system, geschikt voor ADAS en autonoom rijden, is op het hoogste niveau gecertificeerd (ISO 26262, ASIL D en SIL level onder IEC 61508) en wordt naar verwachting door OEM-klanten van Hyundai Autron op de markt gebracht.

“Hyundai Autron is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het standaard softwareplatform van Hyundai Motor. Dit platform is gebaseerd op de internationale AUTOSAR-standaard”, zegt Dae-Heung Moon, CEO van Hyundai Autron. “Met behulp van BlackBerry QNX-technologie kunnen we nu gezamenlijk ADAS en software platformen voor zelfrijdende auto’s leveren die de nieuwe norm zullen vormen in de auto-industrie.”