Nieuws

Hyper introduceert eerste USB-C-hub voor nieuwe iPad Pro

07 nov 2018 - Categorie: IT / ICT

Hyper, de specialist in USB-C-hubs, introduceert als eerste een speciale hub voor de nieuwe iPad Pro.


Apple’s meest recente tablet die vanaf vandaag aan consumenten wordt geleverd, heeft geen Lightning-poorten meer, zoals voorgaande Apple-producten, maar alleen één USB-C-aansluiting, waardoor veel randapparatuur niet meer zonder hub kan worden aangesloten. De Hyper iPadPro Hub is de eerste USB-C-hub die speciaal voor dit model iPad Pro is gemaakt en die qua design perfect bij de tablet past. De iPadPro Hub zal op 11 januari 2019, direct na de consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas, beschikbaar zijn.

 

“Omdat veel mensen nog gebruik maken van randapparatuur die niet over een USB-C-aansluiting beschikt, zoals beeldschermen, USB-muizen, koptelefoons, camera’s of SD-kaarten, is er een grote behoefte aan USB-C Hubs die in deze aansluitingen voorzien,” zegt Ron Bol, productmanager bij Hyper Europe. “Met de introductie van de nieuwe iPad Pro, zal die behoefte alleen maar toenemen. En je wilt je gloednieuwe design-tablet natuurlijk niet ontsieren met een onooglijke, generieke hub. Daarom ontwierpen wij speciaal voor de iPad Pro een multifunctionele hub die niet alleen in al je aansluitingsbehoeften voorziet, maar er ook nog uitziet alsof hij een door Apple ontworpen onderdeel van je tablet is.”

 

Naast een HDMI-aansluiting (4K, 30hz) voor gebruik met een projector of extern scherm heeft deze hub ook een 3,5mm hoofdtelefoonuitgang, een aansluiting die niet meer op de iPad Pro aanwezig is. Verder maakt de hub het mogelijk SD- en Micro SD-kaartjes te gebruiken om bijvoorbeeld foto’s op de iPad te zetten. De hub heeft naast een USB-A-aansluiting, die je kunt gebruiken om andere producten te laden, ook weer een USB-C-aansluiting waarmee de iPad zelf op hoge snelheid kan worden opgeladen.

 

De hub is voor het eerst te zien op consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas (van 8 tot 11 januari 2019) en zal direct daarna leverbaar zijn voor een adviesprijs van € 99.