Nieuws

GTT upgradet Europese netwerkroutes om te voldoen aan stijgende vraag

29 okt 2019 - Categorie: Cloud, Netwerken

GTT Communications, Inc. (NYSE: GTT), de toonaangevende internationale leverancier van cloudnetworking voor multinationale ondernemingen, kondigt vandaag de upgrade aan van zijn glasvezelnetwerk op diverse Europese routes.


Deze netwerkupdates verbeteren de capaciteit en de prestaties van GTT's wereldwijde IP-netwerk voor bedrijven en carriers.

 

GTT heeft de routes opgewaardeerd die de netwerkpunten in Londen, Amsterdam, Frankfurt en Parijs met elkaar verbinden, waaronder de onderzeese verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Daarnaast is de verbinding tussen Madrid en Marseille geüpgraded en heeft GTT de capaciteit van hun stedelijke glasvezelnetwerk in Parijs vergroot. De upgrade van het continentaal netwerk in Marseille omvat meerdere landingsstations voor onderzeese kabels. Bovendien heeft het bedrijf zijn Europese aanwezigheid verder uitgebreid met een point of presence in het Servische Belgrado.

 

Hiervoor zijn het FlexILS-lijnsysteem van Infinera en een krachtige ICE4 optische module gebruikt. Die technologieën zorgen samen voor een verdubbeling van de bandbreedte, meer mogelijkheden voor software defined netwerken en snellere dienstverlening aan klanten.

 

'Europa is een belangrijke markt voor GTT. Daarom blijven we investeren in onze geavanceerde netwerkinfrastructuur om tegemoet te komen aan de vraag naar bandbreedte', aldus CEO Rick Calder. 'Hiermee komen we dan ook weer een stapje dichter bij ons doel, het wereldwijd verbinden van mensen met elkaar, met organisaties en met applicaties in de cloud.'