Nieuws

Fontys Hogeschool ICT Tilburg doet met twee teams mee aan ‘s werelds grootste Blockchain & AI Hackathon

13 mrt 2019 - Categorie: Events

Twee teams bestaande uit studenten van Fontys Hogeschool ICT locatie Tilburg zijn toegelaten aan ‘s werelds grootste Blockchain & AI Hackathon (voorheen Dutchchain Hackathon) van 11 april tot en met 15 april.


Dit evenement zal plaatsvinden in de Suikerfabriek in Groningen. Meer dan honderd teams hebben zich aangemeld. Uiteindelijk zullen ongeveer 1500 deelnemers van over de hele wereld de strijd met elkaar aangaan.

 

De teams gaan hun hoofden breken over een van de twintig uitdagingen. Daarbij krijgen ze input van de eventpartners. Dit zijn bedrijven als KVK, KLM, Vattenfall maar ook verscheidene overheidsinstanties. De winnaar in iedere categorie ontvangt tienduizend euro en de kans om hun idee daadwerkelijk te helpen ontwikkelen.

 

Rethink Retirement
De studententeams zullen beiden binnen de track “Rethink Retirement” een challenge uitvoeren. Deze challenge is afkomstig van de pensioenbeheerder APG. Ieder team heeft zijn eigen uitdaging; FHICTDigital zal aan de slag gaan met “Value before retirement”, terwijl PurplePension zich bezig gaat houden met “Manage your own retirement plan”. Hoewel beiden teams bij dezelfde track ingedeeld zijn, hoeven zij dus niet met elkaar te concurreren.