Nieuws

Finse Carrier Cinia vestigt zich bij Interxion in Nederland en Zweden

10 dec 2018 - Categorie: Datacentrum, UITGELICHT

Interxion verbreedt connectiviteitspropositie voor Scandinavië, de Baltische Staten en Rusland dankzij Point of Presence van Cinia in Stockholm en Amsterdam


Het Nederlandse Interxion (NYSE: INXN), toonaangevende aanbieder van carrier- en cloud-neutrale colocatie-datacenterdiensten in Europa, kondigt vandaag aan dat de Finse Carrier Cinia een Point of Presence gaat realiseren op de Interxion datacentercampussen van Stockholm en Amsterdam.

Cinia ontwerpt, bouwt en exploiteert intelligente netwerken, en cloud- en softwareoplossingen. Het bedrijf heeft het grootste carriernetwerk van Finland en beschikt over directe verbindingen met de Russische en Baltische markt. Door zich op de datacentercampussen te vestigen, verstevigt Interxion zijn positie als Europa’s digitale verbindingsknooppunt.

 

Amsterdam verbonden met groeimarkten

Sterke verbindingen met cloud-diensten, content-aanbieders en telecomoperatoren zijn cruciaal in de huidige concurrerende markt. Mede daarom gaat Cinia zich vestigen op de Interxion Amsterdam datacentercampus. Daar kan de Finse carrier beschikken over Interxion's Europese cloudverbindingsplatform: Cloud Connect. Deze dienst brengt een directe verbinding tot stand met alle grote cloud providers, waaronder Microsoft Azure, AWS, Google Cloud Platform en IBM Cloud.

"In de huidige digitale zakenwereld zijn connectiviteit, lage latency en directe verbindingen met clouddiensten belangrijke componenten om concurrerend te blijven", aldus Piet Sjoukes. "Met Cinia op onze campussen kunnen onze Europese klanten in contact te komen met Finse bedrijven. En tegelijkertijd bieden we de mogelijkheid om te verbinden met groeiende markten in Rusland en de Baltische staten.”

 

Digitaal knooppunt

Door zich daarnaast op de Interxion Stockholm Campus te vestigen profiteert Cinia van de groeiende vraag naar verbindingen met hoge bandbreedte tussen Europa, Rusland en Azië. De Stockholm campus bevindt zich in het hart van Scandinavië, en is een essentieel digitaal knooppunt voor Europese en Russische bedrijven. Dankzij de Points of Presence worden nieuwe verbindingsroutes van oost naar west mogelijk, bijvoorbeeld van Stockholm naar Frankfurt, Berlijn en Hamburg.

"Scandinavië is een zeer interessant gebied voor veel internationale bedrijven", aldus Taneli Vuorinen, Senior Vice President van Cinia. "De nabijheid van de grote markten in het oosten maakt Finland tot een zeer aantrekkelijke locatie voor organisaties die daar zaken doen. Onze netwerkverbindingen zorgen voor de kortste route met de laagste lantency via de C-Lion1-onderzeese kabel.”