Nieuws

Ericsson Industry Connect: versnellen van Industry 4.0 door betrouwbare draadloze connectiviteit

26 mrt 2019 - Categorie: Telecom / telecommunicatie

Ericsson (NASDAQ: ERIC) heeft Ericsson Industry Connect gelanceerd, een eenvoudig te gebruiken cellulaire connectiviteitsoplossing om de industriële transformatie van Industry 4.0 te versnellen.


 

Ericsson Industry Connect stelt aanbieders van communicatiediensten in staat om speciale cellulaire netwerken aan te bieden in fabrieken en magazijnen beginnend met 4G / LTE, en uiteindelijk met 5G.

 

 

 

Het aanbod versterkt de private netwerken en IoT-portfolio's van Ericsson door 4G- en 5G-technologieën toegankelijk te maken voor nieuwe industriële markten. De mobiele connectiviteitsoplossing is speciaal gebouwd voor industriële omgevingen zoals fabrieken en magazijnen en maakt een veilige, betrouwbare dekking mogelijk met een hoge apparaatdichtheid en voorspelbare latentie.

 

 

 

Met een netwerkbeheerervaring die is ontworpen voor een eenvoudig gebruik en beheer door IT-professionals en OT-professionals, richt de oplossing zich op het snel inzetbaar maken van cellulaire technologie voor fabrieks- en magazijnmedewerkers.

 

Met draadloze connectiviteit kan Ericsson Industry Connect innovatieve Industry 4.0-gebruiksscenario's mogelijk maken, zoals: digital twin-inspectie (een real-time digitale replica van een fysieke entiteit) met enorme hoeveelheden sensoren; mobiliteit voor human machine interface (HMI)-instructies voor werknemers; vermijding van botsingen en afstandsbediening voor automatisch geleide voertuigen (AGV's); en collaboratieve robotica voor geautomatiseerde operaties.

 

 

 

Åsa Tamsons, Senior Vice President, Head of Business Area Technologies & New Businesses bij Ericsson, zegt: "Ericsson Industry Connect is op basis van design thinking gebouwd om zo te voldoen aan de eisen van industriële klanten op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging. Bovendien is het eenvoudig te installeren en beheren. Het helpt bedrijven om hun automatisering en operationele efficiëntie naar een hoger niveau te tillen. Het is een aanvulling op het aanbod van serviceproviders aan bedrijven, omdat de oplossing eenvoudig op te schalen is. Ericsson Industry Connect verhoogt de relevantie van mobiele oplossingen in het sterk groeiende segment van industriële connectiviteit - gebruikmakend van Ericsson's technologisch leiderschap, kracht in connectiviteit en R & D-investeringen tot nu toe."

 

 

 

Scania, Zweedse leverancier van transportoplossingen, heeft Ericsson Industry Connect al geïmplementeerd in haar slimme productielaboratorium in Södertälje, Zweden.

 

 

 

Roger Hartonen, Senior Manager Industrial IT van de Scania Group, zegt: "Hoge kwaliteit en snelle en veilige connectiviteit van onze industriële omgeving is op dit moment voor ons een absolute must. Ericsson Industry Connect biedt betrouwbare draadloze verbindingen die voor ons flexibiliteit op de werkvloer mogelijk maken. Bij Scania stimuleren we de shift naar duurzaam transport door onze productieprocessen voortdurend te innoveren."

 

 

 

Pierce Owen, Principal Analyst, ABI Research, zegt: "De technologische case voor private LTE bestaat al geruime tijd, maar met Industry Connect heeft Ericsson die technologie zodanig geproduceerd dat uitvoerders en operators met een echte businesscase de voordelen van private LTE kunnen leveren in hun fabrieken en magazijnen."

 

 

 

Ericsson Industry Connect wordt op 1-5 april gedemonstreerd op de Hannover Messe in de stand van Ericsson in hal 8.