Nieuws

Ericsson en Intel ontwikkelen gezamenlijk de volgende generatie software gedefinieerde infrastructuur voor het 5G-tijdperk

12 feb 2019 - Categorie: Cloud, Software

Ericsson (NASDAQ: ERIC) en Intel Corporation zijn een meerjarige samenwerking aangegaan hun doorlopende ontwikkeling in Software Gedefinieerde Infrastructuur (SDI) en Intel® Rack Scale Design op elkaar af te stemmen.


Deze samenwerking resulteerde in een next-generation infrastructuurbeheerplatform dat de cloudflexibiliteit, transparantie en efficiëntie kan leveren die vereist zijn voor Network Functions Virtualization (NFV), gedistribueerde cloud en 5G.

 

Veel communicatieserviceproviders zijn al begonnen met de overgang naar gestandaardiseerde servers om de infrastructuurkosten te verlagen. Anderen hebben echter aanvullende beheermogelijkheden nodig om de activiteiten te stroomlijnen en de levering van nieuwe diensten snel te laten verlopen.

 

Ericsson en Intel werken samen om een ??nieuw hardware-managementplatform te leveren dat de flexibiliteit van de cloud uitbreidt naar de hardware-infrastructuurlaag. Voor serviceproviders helpt de nieuwe oplossing de time-to-market van infrastructuurbeheer te versnellen, het gebruik te maximaliseren en de Total Cost of Ownership te verlagen.

 

Als onderdeel van de overeenkomst zullen beide bedrijven ontwikkelingen van de Ericsson SDI Manager-software en Intel® Rack Scale Design (Intel® RSD) afstemmen en deze oplossingen uitbreiden met geavanceerde beheermogelijkheden. Dankzij deze gezamenlijke ontwikkelingen kunnen operators gebruikmaken van multi-vendor hardware-opties, de end-to-end software-oplossingen van Ericsson en de nieuwste innovaties van Intel.

 

Lars Mårtensson, Hoofd van de Cloud & NFV-infrastructuur, Digital Services voor Business Area van Ericsson, zegt: "We hebben een lange geschiedenis van succesvolle samenwerking met Intel. Deze nieuwe samenwerking zal zich naast hardware ook concentreren op software. We zien het echt als uitgelezen kans voor serviceproviders om met succes open cloud- en NFV-infrastructuur te implementeren over de volle breedte van het netwerk, van gecentraliseerde datacenters tot de edge. De gezamenlijke inspanningen van Intel en Ericsson versterken het concurrentievermogen en de roadmap van het Ericsson Software Defined Infrastructure-aanbod aanzienlijk."

 

Sandra Rivera, Senior Vice President van Network Platform Group bij Intel, zegt: "5G zal netwerktransformatie katalyseren, de toepassingen van vandaag versnellen en een golf van nieuwe toepassingen en edge-based innovatie teweegbrengen. Onze samenwerking met Ericsson op het gebied van infrastructuurmanagement helpt serviceproviders om barrières voor de implementatie te verwijderen, kosten te verlagen en nieuwe 5G- en edge-services met cloudlike speed te leveren op een flexibel, programmeerbaar en intelligent netwerk."

 

Als onderdeel van de samenwerking zullen Ericsson en Intel Ericsson SDI Manager-software en Intel RSD-referentiesoftware samenvoegen, terwijl de volledige compatibiliteit voor huidige klanten behouden blijft. Gezamenlijk ontwikkelde software- en hardware-innovaties die voortvloeien uit de samenwerking zullen worden aangeboden in de toekomstige Ericsson-hardwareplatforms. Ze kunnen bovendien ook worden aangeboden met Intel-serverproducten die worden verkocht via andere partners en in andere industriesegmenten.

 

Het Ericsson SDI-systeem is gebaseerd op Intel RSD en biedt een gemeenschappelijk beheerde hardwarepool voor alle workloads die dynamisch worden geschaald en een snelle uitrol, prestatie-optimalisatie en efficiënt hardwaregebruik mogelijk maken. Intel RSD is een industriebrede architectuur voor een modulaire, configureerbare infrastructuur die de manier fundamenteel verandert waarop een datacenter wordt gebouwd, beheerd en uitgebreid.